1.
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
2.
A choux tészta elkészítéséhez tegye a vizet, a sót, a cukrot és az apróra vágott vajat egy lábasba. Hagyja óvatosan párolódni, hogy a vaj megolvadjon.
3.
Vegye le a tűzről, és egyszerre adja hozzá a lisztet. Tegye vissza alacsony hőfokra, és gyorsan keverje össze egy spatulával. A tésztának el kell válnia a tepsi szélétől, és egy golyót kell alkotnia.
4.
A keveréket tegye a gép táljába. Nyomja meg a „Start” gombot, majd gyúrja át a tésztát, hogy a tészta hőmérséklete csökkenjen, hogy a tojás ne álljon össze, amikor beleönti.
Rögzítés: Keverőedény
V4 sebesség 2 perc
5.
Egy külön tálban mérje le a tojásokat, és enyhén verje fel őket.
6.
Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként adja hozzá a felvert tojásokat, miközben a gépet járni hagyja. Állítsa be a tojások mennyiségét úgy, hogy rendszeresen ellenőrzi a tészta állagát: a habverő végén kemény csúcsot kell képeznie.
Rögzítés: Keverőedény
V4 sebesség 5 perc
7.
Tegye a keveréket egy 14 mm átmérőjű, sima fúvókával ellátott cukrász zacskóba, és helyezzen 12 cm-es ekler fánkokat, egymástól legalább 3 cm távolságra, egy kizsírozott tepsire.
8.
Kenje meg az ekler fánkokat egy kevés tejjel elkevert felvert tojással.
9.
Süsse kb. 25-30 percig 200 fokon, 20 perc után nyissa ki a sütőajtót, hogy a nedvességet eltávolítsa.
10.
Hagyja kihűlni egy rácson.
11.
A kávékrém elkészítéséhez forralja fel a tejet a cukorral egy lábasban, rendszeresen kevergetve egy spatulával.
12.
Tegye a gép táljába a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Keverőedény
V6 sebesség 2 perc
13.
Nyomja meg a „Start” gombot, majd csorgassa a forró tej-cukor keveréket a keverékbe, és hagyja a gépet járni.
Rögzítés: Keverőedény
V3 sebesség 1 perc
14.
Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve forralja 3 percig. Vegye le a tűzről.
15.
Adja hozzá a kávékivonatot és a vajat, és keverje össze. Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.
16.
Tegye a kihűlt keveréket a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Keverőedény
V3 sebesség 2 perc
17.
Vegye ki az ekler fánkokat alulról, és fúrjon beléjük 3 lyukat egy kis 6 mm-es sima fúvókával, hogy a fúvókát be tudja illeszteni.
18.
A kávékrémet töltse át egy kis, vékony fúvókával ellátott cukrász zacskóba.
19.
Díszítse az ekler fánkokat, a szélektől kezdve lefelé haladva, amíg nehezek nem lesznek.
20.
Tegye a fondantot egy serpenyőbe. Nagyon alacsony hőfokon, 35 °C-on melegítse fel, és ellenőrizze a hőmérsékletet egy hőmérő szondával.
21.
Amikor a fondant elérte a megfelelő hőmérsékletet, mártogassa bele az ekler fánkokat.
Ajánlott termékek