• Snack
  • 9.5.2023

Karamellás alma túróval és rukkolával, mézes-balzsamecetes öntettel - Ondrej Slanina séf receptje a Cook4Me+ többfunkciós edényben.

Jablka v karamelu.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 2 db alma
  • 60 g kristálycukor
  • Friss menta ágak
  • 60 ml fehérbor
  • 200 g túró
  • 4 evőkanál méz
  • 6 evőkanál balzsamecet
  • 40 g rukkola

Az almákat félbevágjuk, magházukat kivágjuk, és nyolcadoljuk.

Felolvasztjuk a cukrot egy serpenyőben, és karamellizáljuk.

Felöntjük borral, hozzáadjuk az almát, és rövid ideig pároljuk.

Végül hozzáadjuk az apróra vágott mentaleveleket.

Összekeverjük a mézet és az ecetet, és összeforgatjuk a rukkolával.

Túróval tálaljuk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent