1.
Melegítse a tejet egy lábasban 30-35 fokra.
2.
Hígítsa fel a cukrot, 1 evőkanál lisztet és az élesztős tejet, hagyja állni meleg helyen 12-15 percig. A felszínen buborékos habnak kell megjelennie.
3.
Szitán keresztül szitálja át a lisztet egy külön tálba.
4.
Olvassza fel a vajat egy lábasban.
5.
A gép táljába tegye bele a tojást. Nyomja le a „Start” gombot
Rögzítés: Flex habverő
V8 sebesség 1 perc 20 mp
6.
Az előző tojásos keverékhez öntse hozzá a lisztet, az élesztős tejet, a vajat és egy csipet sót. Nyomjon le a „Start” gombot
Rögzítés: Flex habverő
V2 sebesség 1 perc 30 mp
7.
Vegye le a tésztát a keverőtál faláról egy spatula segítségével. Nyomja le a „Start” gombot
Rögzítés: Flex habverő
V3 sebesség 1 perc 30 mp
8.
Tegye át a tésztát egy külön tálba, takarja le konyharuhával, és hagyja meleg helyen 60 percig állni.
9.
Vágja a káposztát 5-6 cm-es csíkokra. A hagymát vágja apró kockákra.
10.
Pirítsa meg a hagymát növényi olajban.
11.
A káposztát külön-külön vajban párolja 20 percig.
12.
Keverje össze a káposztát a hagymával.
13.
A főtt tojást vágja apró kockákra, és keverje össze a káposztás töltelékkel. Adja hozzá a tejfölt, és fűszerezze sóval és borssal.
14.
A tésztából egy negyedet válasszon le és tegye félre. Nyújtsa ki a főtésztát a sütőformánál 2-3 cm-rel szélesebb körre.
15.
Tegye a tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőformába. Terítse a tölteléket a tészta felületére.
16.
A tészta megmaradt negyedéből készítsen rácsot a pite tetejére.
17.
Fedje le a pitét egy konyharuhával, és hagyja meleg helyen 20 percig állni.
18.
Melegítse elő a sütőt 170 fokra.
19.
Tegye a pitéket a sütőbe, és süsse 40-45 percig légkeveréses fokozaton.
20.
Süsse 160 fokon 25-30 percig. A befejezés előtt 3 perccel kenje meg a pitét a tojássárgája és a tej keverékével. A végén fedje le a pitét fóliával.
Ajánlott termékek