• Tippek és praktikák
  • 8.2.2021

Ismerd meg a Tefal Infinymix+ turmixgépet

tefal_FB_Infiny_Mix_02_21_1200x628_HU.png


 A tökéletes turmixgép kiválasztása nem is olyan egyszerű, hiszen fontos, hogy úgy válasszunk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a készülékből. Alábbi cikkünkben bemutatjuk a Tefal Infinymix+ turmixgépet, illetve változatos funkcióit, melyekkel számos receptet valósíthatsz meg tökéletes kivitelezéssel. 
 
Mik legyenek a fő szempontok egy turmixgép kiválasztásakor?
Ideális esetben a legfontosabb információ, hogy mire képes az adott turmixgép. 
A különböző turmixgépek felhasználási skálája nagyon széles lehet:  az alapanyagok és a már elkészült ételek összemixelésétől kezdve, a diófélék aprításán, a zöldség- vagy gyümölcs smoothie-k elkészítésén át a krémlevesek, valamint a hideg vagy meleg mártások krémesre turmixolásáig. Ezért fontos átgondolnod, hogy mire használnád leginkább a turmixgépedet. 
 
A kisebb teljesítményű smoothie mixerekkel egyszerű smoothie-kat, turmixokat készíthetsz, a legegyszerűbb keverési feladatokra, habverésre, az alapanyagok összezúzására  egy többfunkciós botmixer is tökéletes. A Tefal újdonsága, a Tefal Infinymix+ aszatali turmixgép azonban ennél jóval összetettebb feladatok elvégzésére képes.
01+Tefal+mixer+infinymix+-+smoothie.jpg
A Tefal Infinymix+ turmixgép funkciói
 
Ezzel a készülékkel kényelmesen elkészíthetsz egy egészséges smoothie-t vagy turmixot, a lehető legkrémesebb kivitelben, akár fagyasztott hozzávalókból is. 
Nagy teljesítményének köszönhetően minden fajta ételt képes összeaprítani és tökéletesen lágy állagúra krémesíteni, mely funkció ideális a hideg és meleg mártások, illetve krémlevesek készítésekor. De előkészítheted vele különböző desszertek tésztáit, vagy pillanatok alatt összedobhatsz egy fantasztikusan krémes hummuszt is. 
 
Hogyan készül a smoothie? 
 
A smoothie olyan krémes ital, amely friss vagy fagyasztott gyümölcsök és zöldségek összeturmixolásával készül, egy kevés víz, kókuszvíz, gyümölcslé, esetleg magtej hozzáadásával. A gyümölcsprésben vagy gyümölcscentrifugában készült gyümölcs- vagy zöldséglevekkel szemben a smoothie nagy előnye, hogy a gyümölcsökből és zöldségekből származó rost megmarad benne. Az Infinymix+ turmixgéppel végtelen variációjú smoothie készíthető, a legkeményebb gyümölcsök és zöldségek hozzáadásával is, hiszen percenként akár 35.000 fordulatra is képes. 
Egy smoothie készítéséhez bármilyen gyümölcsöt felhasználhatsz, amit szeretsz, de a leggyakoribb smoothie alapanyagok az eper, a málna, az áfonya, a banán, a kiwi, az alma, a sárgabarack, az őszibarack vagy a citrusfélék, a zöldségek közül pedig az avokádó, a spenót, cékla, uborka, sárgarépa, petrezselyem, illetve a szárzeller kerülnek leggyakrabban a smoothie-kba.  
 
Tefal tipp: készíts smoothie-t 1 sárgarépából, 1 almából, fél céklából, néhány levél spenótból és 1 csésze vízből. Az eredmény nemcsak ízletes lesz, de egész napra feltölt majd energiával.

Digital-INFINY-MIX-RECETTE-SMOOTHIE-TEFAL-GRIS.png
Mit szólnál smoothie helyett egy smoothie bowl-hoz? 
Ha ital helyett inkább kanalaználd a smoothie-t, adj hozzá kevesebb folyadékot, egy krémes, puding-állagú keverék érdekében, melyet magasfalú tálba szedve megszórhatsz friss gyümölcsökkel, granolával, chia maggal, kókuszchips-szel és kész is a mennyei reggeli. 
 
Tefal tipp: csokoládés-földimogyorós smoothie bowl készítéséhez 2 banánhoz adj 1 ek mogyoróvajat, 1 ek cukrozatlan kakaóport és egy kevés magtejet. 
 
Meddig őrzi meg a minőségét egy frissen készített smoothie? A legjobb, ha azonnal elfogyasztod, de a hűtőben akár 24 órán keresztül is tárolhatod.
 
 
Mennyei, krémes tejturmixok
 
A tökéletes tejturmix elkészítése a Tefal Infinymix+ turmixgépben pillanatok kérdése. Csak néhány friss alapanyagra és friss tejtermékekre lesz szükséged hozzá. 
Például egy ínycsiklandó eperturmix elkészítéséhez egy csomag friss eperre, 50 ml tejszínre, 250 ml tejre és 10 ml juharszirupra lesz szükség – ezeket mixeld össze a legmagasabb fokozaton az Infinymix + asztali turmixgépben, és kész is a finom ital.
 
A receptben a tejszínt 4x-es mennyiségű túróra is cserélheted a magasabb fehérjetartalomért, illetve az epret is kedvedre cserélgetheted például áfonyára, málnára, banánra. 
 
Ha fogyni próbálsz, válaszd a legalacsonyabb kalóriatartalmú hozzávalókat, melyekből ízletes turmixokat készíthetsz. Ilyenek például az áfonya, a málna, az alma, a zeller, és a cékla. 
 
Digital-INFINY-MIX-RECETTE_MILKSHAKE_TEFAL-GRIS.png
Hummusz, pillanatok alatt
 
Ha váratlanul toppan be a vendégsereg, vagy egy gyors előételt szeretnél készíteni, tökéletes megoldás a hummusz. 
A humusz egy pépes állagú hideg étel, amely főtt csicseriborsó, szezámpaszta (tahini), olívaolaj, citromlé, fokhagyma, valamint egy csipet só és bors összeturmixolásával készül. Ezt az alapreceptet azonban tetszőlegesen módosíthatjuk további fűszerek (pl. őrölt kömény, pirospaprikával) szárított paradicsom, főtt/sült cékla, spenót vagy akár avokádó hozzáadásával. 
 
Hummusz alaprecept
Készíts elő 200 g főtt csicseriborsót, 100 g szezám pasztát (tahini), 1 egész citrom levét, 3 evőkanál olívaolajat és 3 gerezd fokhagymát. A hummus ízesítéséhez sóra, őrölt fekete borsra és őrölt köményre lesz szükség.
 
Tedd az összes felsorolt ​​összetevőt a Tefal Infinymix + asztali turmixgépbe, és mixeld őket lágy masszává. Az elkészített hummuszt tedd a hűtőbe, körülbelül öt napig friss marad.
Tálald ropogós zöldségekkel, pl. répa, szárzeller, pritamin paprika vagy ropogós teljes kiőrlésű kenyérrel, pitával. 
Hummus+v+mixeru+INfinymix+Tefal.jpg
Hogyan tisztítsuk meg a mixert használat után? 
 
Az Infinymix + esetében ez nagyon egyszerű. Használat után egyszerűen vedd ki a turmixgép kivehető tartályát, melegvízzel öblítsd le, vagy tedd a mosogatógépbe. Ha ragacsosabb hozzávalókkal használtad, töltsd meg félig meleg vízzel, tegyél bele egy csepp mosogatószert, majd 30 másodpercig dolgoztasd a gépet és ezután öblítsd ki.

02+Tefal+mixer+infinymix+-+smoothie.jpg

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent