1.
A pitetészta elkészítéséhez melegítse a tejet egy lábasban 30-35 fokra. Hígítsa fel a cukrot és az élesztős tejet, és hagyja pihenni 15 percig.
2.
Szitán keresztül szitálja át a lisztet egy külön tálba.
3.
Olvassza fel a vajat egy lábasban.
4.
A konyhai gép táljába tegye bele a tojást. Nyomja le a „Start” gombot
Rögzítés: Flex habverő
V8 sebesség 1 perc 20 mp
5.
A gép táljába öntse a lisztet, a vajat, egy csipet sót és a tejes keveréket az élesztővel és a cukorral a tojáshoz. Nyomja le a „Start” gombot
Rögzítés: Tésztakampó
V2 sebesség 1 perc 30 mp
6.
Egy spatula segítségével szedje le a tésztát a keverőtál faláról. Nyomja le a „Start” gombot
Rögzítés: Tésztakampó
V3 sebesség 1 perc 30 mp
7.
Ossza a tésztát 40-60 grammos darabokra.
8.
Az apróra vágott hagymát spatulával kevergetve aranybarnára pirítsa meg.
9.
A húst a hagymával aprítsa fel egy kis rácson keresztül egy húsdarálóban.
10.
Öntse a lisztet egy lábasba, és állandóan kevergetve pirítsa meg.
11.
Adja a liszthez a vajat, és erőteljesen keverje össze, majd öntse hozzá a tejet, és hagyja egy kicsit forrni, amíg mártás állagúvá nem válik.
12.
A fehér mártást a hús/hagyma keverékhez adja, és szerecsendióval, sóval, borssal ízesítse.
13.
Minden tésztaadagot sodrófával 10 cm-esre nyújtson ki. Terítsen rá egy evőkanálnyi hústölteléket. Rögzítse a széleket, és formázza meg a pitéket.
14.
Helyezze a pitéket sütőpapírral bélelt tepsire, és 160 fokos sütőben 25 percig süsse. Húsz perc elteltével kenje meg a pitéket tojássárgájával.
Ajánlott termékek