• Snack
  • 19.9.2022

Húsgombócok paradicsomszószban #TefalOsziReceptek

03 Húsgombócok paradicsomszószban.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
5 perc
Főzési idő
Főzési idő
5 perc

Összetevők

A húsgombóchoz:

  • 1/2 kg csirkecomb filé
  • 1 citrom rsezelt héja
  • 3 dkg frissen reszelt parmezán
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál frissen őrölt bors
  • 2 evőkanl olíva olaj a pirításhoz

  • 40 dkg nagy kagylótészta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg darabolt konzerv paradicsom
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • ½ teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 10 dkg mozzarella

A tésztát sós vízben kifőzzük.

A húsgombóc hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk a masszából és kevés zsiradékon a Cook4Me-ben körbe pirítjuk őket.

Hozzáadjuk a paradicsomot, a fűszereke, s a finomra aprított fokhagymát és a balzsamecetet, majd 5 percig főzzük nyomás alatt. 

Ezután összekeverjük a tésztával, mozzarellával és a z Extra Crisp Lid segítségével megpirítjuk a tetejét, hogy a sajt megolvadjon és a tészta szélei kicsit ropogósak legyenek.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent