• Tippek és praktikák
  • 29.7.2021

Hogyan válasszunk vízforralót?

tefal_FB_1200x675_Sense_HU.png


Új vízforraló vásárlásán töri a fejét? Ebben az esetben azt tanácsoljuk, hogy jól gondolja meg a választást, hogy a készüléke minél hosszabb ideig szolgálja és emellett minden funkciót teljesítsen, amit elvár tőle. Mik azok a szempontok, melyekre különösen figyelnünk kell a vízforraló kiválasztásakor? Ezeket gyűjtöttük össze alábbi cikkünkben.

Tegyen fel néhány kérdést magának, mielőtt vízforralót választana.
Egy elektromos vízforraló remek segítség a konyhában, hiszen jelentős időmegtakarítást biztosít. Nagyon rövid idő alatt forralhat benne vizet kávéhoz, teához, illetve bármilyen forró italhoz. A vízforraló a klasszikus főzés során is nagyon praktikus. És nem csak akkor, ha forró vizet kell öntenie tésztára vagy instant levesre, számos egyéb recepthez elkészítésébe beépítheti a használatát.

Az Önnek leginkább ideális vízforraló kiválasztásához a legfontosabb szempontok:
✓Mekkora űrtartalmú készülék lenne az Ön számára legjobb, és milyen gyakran szeretné használni a vízforralóját?
✓Fontos szempont-e, hogy a vízforraló külső kialakítása és design-ja?
✓Szeretne-e bármilyen különleges funkciót a vízforralójának?
✓Fontos-e az Ön számára, hogy a vízforraló biztonságos legyen?
✓Szeretné-e vízforralóját a lehető leghosszabb ideig használni?

Mi az egyik legfontosabb a vízforraló kiválasztásakor? A kapacitása
Első körben érdemes meghatároznia, hogy milyen űrtartalom lenne Ön számára ideális. A hazai piacon 0,5-3 liter térfogatú vízforralók közül választhat. A vízforraló kapacitását a háztartásában élők létszámához, vagy a felhasználás típusához érdemes igazítania – ha például csak 1 főre készít vele kávét vagy teát reggelente a családja méretétől függetleül, akkor egy kisebb űrtartalmú vízforraló is tökéletes lehet, amennyiben viszont a család minden tagja együtt kávézik vagy teázik reggelete, illetve gyakran használja majd a vízforralót levesek, rizottó, tészta felöntésére, akkor érdemes egy nagyobb vízforraló mellett letennie a voksát. Ha arany középútra akar lépni, akkor válasszon 1,5 literes verziót – ebben a méretben tökéletes választás a Tefal Sense vízforraló.

rychlovarna konvice Tefal Sense.png


Vízforraló anyaga: Egy másik fontos kritérium
Miért fontos figyelembe venni, hogy milyen anyagból készült a vízforralónk? Az anyag ugyanis nemcsak a megjelenést, hanem a funkcióját is befolyásolja. Anyagok tekintetében műanyagból, üvegből, kerámiából vagy rozsdamentes acélból készült vízforralók közül választhat.

Tipp: Az anyag mellett a teljesítményre is koncentráljon. Minél nagyobb ennek a konyhai segédnek az teljesítménye, annál gyorsabban tudja felmelegíteni a vizet.

Ne feledkezzünk meg a biztonságról sem
A vízforraló használata során előfordulhatnak kellemetlen balesetek. A kiöntőn kifröccsenő forró víz, vagy a készülék külső falának érintéséből származó égési sérülések elkerülése érdekében a vízforraló kiválasztásakor tartsa szem előtt a biztonságot is. A Tefal Sense vízforraló a lehető legtökéletesebb biztonságot adja az egész család számára. Dupla falának köszönhetően kívülről akkor sem melegszik fel, ha 100 fokos víz van benne. A Tefal Sense így teljesen biztonságos és gondtalan használatot biztosít.

Klasszikus vízforraló vagy intelligens, speciális funkciókkal ellátott vízforraló a jobb? Öné a választás
Mit vár az új vízforralójától? Csak vizet akar forralni benne, vagy más speciális funkciókat is igényel? Utóbbi esetben a Tefal Sense vízforraló tökéletes választás Önnek, hiszen összesen 5 hőmérséklet-beállítást kínál, 40 és 100°C között. Ez az intelligens vízforraló biztosítja, hogy kedvenc forró italát ideális hőmérsékletű vízzel önthesse fel. A Tefal Sence egy minimalista design-nal ellátott, digitális kijelzővel is felszerelt vízforraló, amely folyamatosan kijelzi a felmelegített víz aktuális hőmérsékletét. Melegen tartó funkciójának köszönhetően 30 percig tartja az igényelt hőmérsékletet. A Tefal Sense automatikus fedélnyitással is büszkélkedhet a könnyű kitöltés érdekében, emellett automatikus kikapcsolással, illetve 360°-ban elforgatható talppal is rendelkezik a gondtalan használat érdekében.

A vízforraló tisztítása
Annak érdekében, hogy a vízforraló a lehető leghosszabb ideig szolgálhassa Önt, gondosan kell ápolnia. Hogyan? Rendszeresen távolítsa el a vízkövet a vízforraló belsejéből. Ha az elektromos készülék fűtőelemére vízkő ülepszik, a keletkező hő csak részben jut át a vízbe. Ezenkívül a vízkő elősegíti a rozsda kialakulását.  Ezért rendszeresen, legalább havonta egyszer távolítsa el a vízkövet a vízforralójából. Ha otthonában kemény a víz, ennél gyakrabban érdemes vízkőtelenítenie.

Tehát hogyan kell vízkőmentesíteni az elektromos vízforralót?Használhat vízkőtelenítő folyadékot, vagy természetes megoldásként citromsavat, vagy ecetet is. Hogyan kell vízkőteleníteni a készüléket? Félig töltse meg a kannát vízzel, és adjon hozzá 30-50 gramm citromsavat. Forralja fel a keveréket a vízforralóban, majd hagyja állni. 10 perc múlva öntse ki az oldatot, majd kétszer egymás után töltse fel vízzel és forralja fel. Ennek eredményeként a vízforraló tökéletesen tiszta és vízkőmentes lesz.  És hogyan kell megtisztítani a vízforraló külsejét? Egyszerűen törölje le egy tiszta, nedves ruhával, amelyhez néhány csepp ecetet adott. Soha ne használjon súrolószert a vízforraló külsején, mert karcolhatja a felületét.

Tudta? A Tefal Sense vízforraló kivehető vízkőszűrőt tartalmaz, amely megkönnyíti a vízforraló tisztítását, és egyúttal elősegíti a forralt víz tisztábbá tételét. Egyszerűen vegye ki ezt a szűrőt a kannából, tisztítsa meg egy kefével vagy ecsettel, majd merítse gyenge citromsavas vagy ecetes oldatba.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent