• Tippek és praktikák
  • 25.11.2021

Hogyan válasszunk turmixgépet?

tefal_FB_1200x630_PerfectMixCookHU-1.png

Új asztali mixert keresel? Összeállítottunk egy átfogó útmutatót, ami alapján könnyebb lesz a választás és megtudhatod, hogy milyen paramétereket kell figyelembe venned a vásárláskor. Bónuszként pedig megajándékozunk egy isteni turmix recepttel is. 
 
Paraméterek, amelyekre érdemes figyelni a turmixgép kiválasztásakor
Először is tisztáznod kell, hogy leginkább mire szeretnéd használni. Egy turmixgép ideális a különböző folyadékok, de szilárd alapanyagok keverésére, aprítására és pürésítésére is. Emellett jégzúzásra, zsemlemorzsa készítésre, magőrlésre vagy fűszernövények aprítására is használhatod. 
 
Miután átgondoltad, hogy mire használnád leginkább, áttérhetsz a további fontos tulajdonságokra, melyek a turmixgép teljesítményfelvétele, a percenkénti fordulatszám és a keverőedény térfogata. Fontos szempont lehet, hogy a turmixgép rendelkezik-e intelligens funkciókkal, főzőfunkcióval illetve, hogy csak turmixolásra használható, vagy esetleg más kiegészítőkkel/tartozékokkal is kompatibilis-e. 
 
Amennyiben egy nagy teljesítményű, főzőfunkciós turmixgépet keresel, különféle kiegészítőkkel, akkor a Tefal Perfectmix Cook asztali mixer tökéletesen kielégíti majd az igényeidet. Ez a készülék 1400 W-os bemeneti teljesítménnyel, 2 literes üvegkancsóval, kivehető turmixkésekkel és 6 keverési sebességbeállítással büszkélkedhet. További tartozékok: a tisztítókefe és a mérőpohár mellett különösen fogod értékelni a gőzölő kosarat, mely az turmixgép kancsóját gőzölőedénnyé varázsolja.
perfectmix2.png
Receptek
 
A Tefal Perfectmix Cook asztali mixerrel különböző ételek széles skáláját készítheted el a növényi tejektől a gyümölcs- és zöldségturmixokon át a lágy kencéken és selymes burgonyapürén keresztül a meleg krémlevesekig, kompótokig és szószokig. Az Ice Crush funkcióval finomra darabolhatod a jeget, de koktélokat vagy ízesített jégkását is készíthetsz. A Perfectmix valóban sokoldalú. Az Ice crush funkcióval történő nagysebességű jégkeverés és aprítás mellett összesen 10 automata programmal rendelkezik a különböző hideg és meleg ételek elkészítéséhez, beleértve a gőzölő funkciót, melyhez egy speciális kosár is jár. 
 
Szóval, tudod már, milyen recepteket fogsz készíteni ebben a szuper Tefal turmixgépben?
Kezdésként megosztunk Veled egy csodás őszi turmix receptet. 
 
Őszi turmix a Tefal Perfectmix Cook-ban elkészítve

Hozzávalók: 
✔ 250 milliliter mandulatej
✔ 100 gramm görög joghurt
✔ 1 teáskanál méz
✔1 közepes hámozott alma
✔ 1 közepes hámozott körte
✔ 0,5 teáskanál reszelt gyömbér
✔ 0,5 teáskanál őrölt fahéj
✔ Egy csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítés: 
Először öntsd a folyékony összetevőket a Tefal Perfectmix asztali mixerbe, majd add hozzájuk a szilárd összetevőket is – figyelj, hogy az összetevők ne haladják meg a keverőtálban lévő maximális szintvonalat. Ezután válaszd ki a Smoothie programot, és 1 perc múlva már kész is a csodásan selymes turmixod.  
 
Sárgarépa-alma turmix


 
Gőzben párolás


 
A Tefal Perfectmix Cook ápolása
perfectmix3.png


Ennek a turmixgépnek a tisztítása egyszerűbb, mint gondolnád. Mélytisztító funkciójának köszönhetően elpusztítja a készülékben található összes baktérium 99,99%-át, tisztítószer használata nélkül. Csak önts vizet a turmixkancsóba, majd indítsd el a tisztító funkciót! 
Amennyiben a kivehető turmixkéseken, esetleg a kancsó falán további szennyeződéseket találsz, úgy meleg folyóvíz alatt, kézi mosogatással tisztítsd meg őket, a turmixgép külsejét pedig nedves ronggyal töröld le.

Mixer Tefal PerfectMixCook CZ.png
 

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent