• Tippek és praktikák
  • 11.10.2021

Hogyan válasszunk serpenyőt indukciós főzőlaphoz?

tefal_FB_1200x630_G6UnlimitedHU.png

Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük néhány fontos kritériumot a legjobb indukciós serpenyő kiválasztásához, hogy tisztában legyen azzal, mire fontos figyelnie és melyek azok a tulajdonságokat, amelyek hasznára lesznek a mindennapos főzés során.
 
Hogyan is működik az indukció?
Van otthon indukciós főzőlapja? Érdemes tudnia, hogy milyen elven működik. Az indukciós fűtés alapvetően elektromágneses hullámokkal működik, amelyek csak az edény vagy serpenyő alját és belső részét melegítik. Az indukciós főzőlap azonban nem melegszik fel magától, így sokkal biztonságosabb, mint a többi tűzhelytípus, ugyanakkor ez a technológia sokkal erősebb a gáz- vagy kerámia főzőlapokhoz képest. Így az indukciós tűzhelyen sokkal gyorsabban készülnek el az ételek, ezenkívül, ha indukciós főzőlapon főz, megakadályozza a környezet hőveszteségét is, mivel - mint fentebb említettük - az indukció csak az edény alját melegíti. Azonban ha kedvenc ételeit indukciós főzőlapon szeretné elkészíteni, speciális edényeket kell használnia, melyek kompatibilisek az indukciós technológiával.
 
Hogyan lehet felismerni egy indukciós edényt vagy serpenyőt?
Keresse az indukciós technológia orsó vagy spirál alakú szimbólumát az edényaljon vagy a csomagoláson – az ilyen jellel ellátott edények biztonsággal használhatóak indukciós főzőlapon.
 
Melyik indukciós serpenyő a legjobb?
Nagyban függ a serpenyő anyagától. A minőségi indukciós serpenyők általában rozsdamentes acélból, alumíniumból, rézből vagy titánból készülnek. Emellett általában tapadásmentes vagy kerámia bevonattal látják el őket. Az indukciós főzés lehetőségének kielégítése érdekében pedig ferromágneses aljjal kell rendelkezniük.
Large-06GJ KV Unlimited 300×175 hu.jpg

Mit kell figyelembe venni új indukciós edény kiválasztásakor?
Szeretné tudni, hogyan válasszon igazán jó indukciós serpenyőt? Nem csak az orsó/spirál szimbólum a lényeg. Amikor eldönti, melyik serpenyőt választja, próbálja meg figyelembe venni az edény egyéb paramétereit. Fontos a serpenyő átmérője és mélysége, az anyag, amelyből a serpenyő készült, valamint a fogantyú típusa is. A napi használatot jelentősen megkönnyíti továbbá ha a serpenyő tapadásmentes bevonatú, tartós használatra lett tervezve és, amelyet használat után gond nélkül behelyezhet a mosogatógépbe.

Mindezeket a fenti kritériumokat teljesítik a kiváló minőségű Tefal Unlimited indukciós serpenyők, amelyek a főzés során még az extrém körülményeknek is ellenállnak. Ezek a Tefal indukciós serpenyők kiváló tapadásmentességet biztosítanak, ugyanakkor rendkívül időtállók, még a fém eszközök használatával sem károsodik a belső bevonatuk.



A Tefal Unlimited serpenyőket prémium indukciós technológia is jellemzi. Rendkívül nagy felületű, erős edényaljuk garantálja a nagyon gyors felmelegedést és az egyenletes hővezetést a serpenyőben, amely egyenletesen főzött ételeket biztosít.

A Tefal Unlimited serpenyők nem csak az indukciós főzésre használhatóak – teljes mértékben kompatibilisek a többi tűzhelytípussal – a gázzal, illetve az elektromos vagy kerámia főzőlapokkal is. A Tefal edények esetében már régóta ismert, azonban folyamatosan fejlesztett Thermo-Signal technológia megmutatja az ideális hőmérsékletet a főzés megkezdéséhez.
Videónkból megtudhatja, hogyan működik ez a technológia:
 
Hogyan kell megfelelően gondoskodnia az indukciós seprenyőjéről?
Nem kell különösebb gondot fordítania arra, hogy tapadásmentes bevonatú Tefal Unlimited serpenyője hosszú ideig szolgálja. Ezt a serpenyőt ugyanis a főzés után könnyedén megtisztíthatja kézi mosogatással is, hiszen nem ragadnak a felületére az ételek, de tartós összetételének köszönhetően mosogatógépben is tisztíthatja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent