• Tippek és praktikák
  • 12.7.2021

Hogyan válasszunk konyhakést?

Tefal_07_blog_IceForce_HU_1200x675.png


 Az ön konyhaszekrényében is fellelhető néhány silány minőségű/élességű, esetleg törött hegyű kés a fiókban? Megfelelő késeket keres a konyhájába? Alábbi cikkünkben bemutatunk néhány tippet és praktikát arra vonatkozóan, hogy mit érdemes tudni a különböző konyhakésekről és hogyan célszerű választani megfelelő és különösen jó minőségű késeket, hogy 100%-osan elégedett legyen velük használat közben.

Megfelelő konyhakések kiválasztása: összpontosítson a felhasználási területükre

Szeret főzni? Ha otthon van a konyhában, tudja, hogy egyetlen kés nem elég a sokrétű konyhai műveletekhez. Annak érdekében, hogy valóban tökéletes munkát végezhessen a különféle ételek elő- és elkészítésekor, célszerű sokféle késsel rendelkeznie. Tehát hogyan válasszon konyhakést? Először is, koncentráljon a felhasználási célra. Egy univerzális konyhakés sok feladatra bevethető, de mellette szükség lehet más típusú, kifejezett funkciókra tökéletesített konyhakésekre is. Különböző kések jók például a húsok szeletelésére, filézésére vagy csontozására, a különböző aprítási műveletekre, hámozásra, vagy kenyér-szeletelésre.

Jak vybrat kuchyňský nůž - Tefal Ice Force 3.jpg

Hogyan ismeri fel a minőségi késeket?

A minőségi konyhakés sokkal könnyebbé teszi munkáját szeletelés, aprítás vagy vágás közben. A legjobb minőségű kés penge rozsdamentes acélból készül, amely kiváló rugalmassággal és tökéletes éllel rendelkezik. Nagyon fontos a konyhakés nyele, illetve markolata is, amelynek tökéletesen illeszkednie kell a kezébe. Csak így lehet jól dolgozni egy konyhakéssel. Ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelelnek a Tefal kiváló minőségű Ice Force konyhakései, amelyek ötvözik a modern technológiát az első osztályú dizájnnal. A nemesacél penge mellett a Tefal Ice Force kések ergonomikus ABS műanyag fogantyúval büszkélkedhetnek, amely nem csúszik, még akkor sem, ha nedves vagy zsíros a keze. Az anyagnak köszönhetően az egyes Ice Force kések mosogatógépben is moshatók. A Tefal kiváló minőségű Ice Force kései emellett rendkívül tartósak és erősek és borotvaéles pengéjük van, amely mindig tökéletes vágási eredményeket garantál. Ezeket az egyedülálló segítőket nemcsak otthon, a konyhában használhatja, de funkcionalitásuknak köszönhetően szakemberek számára is alkalmasak.

Jak vybrat kuchyňský nůž - Tefal Ice Force 2.jpg

A konyhakések típusai  

 A legpontosabb eredményre törekszik, és szeretné, hogy minden erőfeszítés nélkül sikerüljenek a különböző konyhai műveletek? Ebben az esetben az univerzális Ice Force konyhakés mellett más speciális funkciójú konyhakésekkel is érdemes megismerkednie. Mi jellemző a különleges funkciójú konyhakésekre, és hogyan lehet velük dolgozni?

  • Az univerzális konyhakés tökéletes általános kés a mindennapi konyhai feladatokhoz. A kemény és puha alapanyagokhoz egyaránt tökéletes. Alkalmas kenyér vagy kolbász szeletelésére, de fűszernövények aprítására is. Gyümölcsök és zöldségek pucolására, hámozásra és szeletelésre használhatja ezt a késtípust 
  • A kenyérvágó kés hosszú, recés pengével rendelkezik. Különböző kenyerek és péksütemények szeletelésére alkalmas, de a cukrászok tortalapok vágására, illetve formázására is használják 
  • A Santoku kés, amelyet a szakácskésekhez hasonlóan használnak, amatőr szakácsoknak és szakembereknek egyaránt tökéletes választás. Jól használhatóak a legtöbb általános főzési feladatokhoz, azaz különféle típusú élelmiszerek szeleteléséhez, felvágásához vagy aprításához - a gyümölcsöktől és zöldségektől kezdve a húsokig és a halakig. A pengéjük magasabb, mint az univerzális konyhakéseké és kissé robosztusabbak.
  • A steak kés éles hegyű és kicsi recékkel bíró pengéje tökéletesen alkalmas steak-ek, grillezett- vagy sült húsok vágására vagy szeletelésére. 
  • A húsvágó kés jól jön, ha gyakran vág és szeletel húsokat és halakat. Hosszú, vékony és rugalmas pengéje van, aminek köszönhetően a filézés gyerekjáték. 
Jak vybrat kuchyňský nůž - Tefal Ice Force.png
Hogyan lehet élezni az Ice Force konyhakéseket?

A Tefal Ice Force konyhakések hosszú élettartamra lettek kifejlesztve, ezért remekül állják a sarat gyakori használat mellett is, azonban időnként szükség lehet a kések élezésére a prémium vágási élmény fenntartása érdekében. Amikor úgy érzi, hogy szükséges a kések megélezése, használjon jó minőségű fenőkövet vagy fenőacélt a kések élezésére. 
Emellett annak érdekében, hogy a Ice Force kések a lehető leghosszabb ideig tökéletesen szolgálják Önt, az alábbi elveket célszerű betartania: tárolja őket biztonságos helyen a fiókban, ahol nem sérülhet a pengéjük, védje őket ütésektől vagy kemény anyagokkal való találkozástól. 
A Tefal Ice Force kések tárolására leginkább a kések saját tárolódobozai, illetve a különböző fa- késtartó állványok, vagy mágneses késtartók a legalkalmasabbak. 

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent