• Tippek és praktikák
  • 5.7.2023

Hogyan válasszunk grillt az erkélyre?

5 (1x)
Hogyan válasszunk grillt az erkélyre - header 97.png

Milyen grillt válasszunk az erkélyünkre? Mire figyeljünk, amikor asztali grillt szeretnénk vásárolni? Hogyan grillezhetünk biztonságosan az erkélyünkön vagy teraszunkon?

Lehet-e grillezni a társasházi erkélyen? Összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót és tanácsot 

A  grillezés nagyszerű módja annak, hogy  a finom falatokat otthonunkban, de mégis a szabad ég alatt élvezzük. Az grillezés sok család egyik kedvenc tevékenysége, de vannak biztonsági előírások, amelyeket be kell tartani, amikor az erkélyünkön grillezünk. Lehet-e grillezni az erkélyen?  A törvény szerint ez a tevékenység nem tilos. 

A Polgári Törvénykönyv azonban többek között kimondja, hogy a lakóegység tulajdonosa nem zavarhatja szomszédait füsttel, gőzzel, szaggal, porral, hamuval stb. Ennek ismeretében  tehát nagyon fontos szempont, hogy milyen típusú grillt használunk a balkonunkon. Nézzük, milyen grillsütőket lehet problémamentesen használni az erkélyen! 

Az erkélyen lévő kis grillsütő is okozhat gondot. Hol nem lehet grillezni?

Bár az erkélyen való grillezés a törvény szerint megengedett, van egy fontos DE, amely a társasház házirendjéhez kapcsolódik. Ha a házirend kimondja, hogy nem szabad zavarni a szomszédokat és tilos grillezni, akkor bizony le kell mondanunk erről a nyári tevékenységről, hiszen a grillezés miatt kialakuló füst, gőz és ételszag kellemetlenséggel járhat. 

Mivel lehet grillezni a lakásban? Például egy elektromos grillel!

Ha füstmentes grillsütőt keresünk az erkélyre, az elektromos grill a megoldás. Ez a legjobb és legbiztonságosabb módja az erkélyen vagy a lakásban történő grillezésnek. Az elektromos grillek ideálisak lakásokban, mert használatukkor nem keletkezik füst, hamu vagy por, és nem zavarja a szomszédokat, ha az erkélyen grillezünk.  

Ha elektromos grillsütőt használunk az erkélyen, mindig ügyeljünk a megfelelő hely kiválasztására. Helyezzük a grillt stabil és szilárd felületre, ahol nem áll fenn a felborulás veszélye. Tegyük a grillsütőt konnektor közelébe. Ha ez nem lehetséges, használhatunk hosszabbító kábelt is. 

Választhatunk kis méretű grillt vagy nagyobb, családi méretű elektromos grillsütőt is. Az ilyen típusú grillekkel biztonságosan élvezhetjük a grillezést. Rossz idő esetén egy zárt helyiségben, például a konyhapulton vagy az étkezőasztalon is készíthetünk finomságokat.

Biztonságos grillsütőt az erkélyre: hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Ha erkélyen használható grillsütőt keresünk a Tefal Optigrill Elite XL intelligens elektromos grill tökéletes választás. Ízletes grillezett finomságokat készíthetünk anélkül, hogy füst szállna fel, és  használata közben a grillezett ételek illatát is alig lehet érezni. Akkor is szuper ez az elektromos grillsütő, ha  családi grillezést szervezünk az erkélyen.    

A Tefal Optigrill Elite XL extra nagy kapacitással rendelkezik, így egyszerre akár nyolc személy számára is készíthetünk  grillezett ételeket. Ez a grill nem hiányozhat a családi konyha alapfelszereltségéből, de egy kellemes baráti összejövetelen is szuper eszköz.    

A Tefal Optigrill Elite XL automatikus programokkal 

A Tefal Optigrill Elite XL füstmentes grill egyedi funkciói miatt is különleges, ezeknek köszönhetően teljesen biztonságos az erkélyen való grillezés. Ez az elektromos grill 16 automatikus programmal rendelkezik, amelyekkel anélkül grillezhetünk húst, kolbászt, hamburgert és zöldségeket, hogy folyamatosan kellene figyelni a sütés folyamatát.    

Az Optigrill Elite XL  intuitív grillasszisztens intelligens funkciójának köszönhetően a grillezett ételek elkészítése hihetetlen egyszerű, hiszen ez a funkció lépésről-lépésre megmutatja, hogyan kell a  grillezett húsokat tökéletesen elkészíteni. A grillasszisztens segítségével mindenki ízlésének megfelelő steaket készíthet: választhatunk a rare vagyis kicsit átsült, a közepesen átsült vagy a jól átsütött program között. A szabadalmaztatott intelligens OptiGrill technológia automatikusan alkalmazkodik a hús vastagságához és mennyiségéhez a professzionális eredmény érdekében.    

A balkon történő grillezéssel jó ételeket és kellemes, nyári hangulatot teremthetünk otthonunkban. A megfelelő grillsütő kiválasztása mindig nagyon fontos. Ha elektromos grillt választunk, és betartjuk az ajánlott biztonsági intézkedéseket, akkor nem zavarjuk szomszédainkat sem, és minden grillparti a finom ételekről és jó beszélgetésekről fog szólni.   

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent