• Tippek és praktikák
  • 29.9.2021

Hogyan válasszunk gőzállomást?

tefal_FB_1200x630_ProVisionHU.png

Hogyan válasszunk gőzállomást? 
 
Kíváncsi, hogy milyen szempontokat érdemes mérlegelnie egy gőzállomás megvásárlásakor? Alábbi cikkünkből hasznos tanácsokat, tippeket meríthet és megismerheti a döntéshez szükséges paraméterek hosszú sorát. 
 
Gőzölős vasaló vagy gőzállomás: miben különböznek egymástól?
 
Fontos tudni a különbséget a gőzállomás és a gőzölős vasaló között. A gőzölős vasalót klasszikus otthoni vasaláshoz használhatja vasalódeszkán, azaz vízszintes helyzetben. Ez az eszköz ideális a rövidebb vasaláshoz, illetve akkor, ha csak minimális mennyiségű ruhát vasal. Ha azonban szinte minden tiszta ruhát, beleértve az ágyneműket is szereti kivasalni, akkor egy gőzállomással jelentősen megkönnyíti a dolgát egy gőzölős vasalóhoz képest.
A  gőzállomással történő vasalás ideális, ha nagy háztartást vezet, és sok ruhát, illetve textíliát vasal, akár napi szinten. A gőzállomás a legerősebb és leggyorsabb eszköz a vasaláshoz. A gőzölős vasalóhoz képest többszörös gőzteljesítménnyel bír, ezáltal sokkal gyorsabban érheti el vele a ruhaneműk gyűrődésmentességét. De nemcsak sok időt takarít meg, hanem könnyebben és hatékonyabban birkózik meg a gyűrődésekkel és a hajtásokkal is, a makulátlan küllem érdekében. A gőzállomással vasalás emellett vízszintes és függőleges helyzetben is lehetséges.

Medium-LIFESTYLE PICTURES_PRO EXPRESS VISION.jpg


Fontos paraméterek a gőzállomás kiválasztásakor

Ha gőzállomás vásárlásán gondolkozik, vegye figyelembe az alábbi néhány kulcsfontosságú paramétert: hogyan melegíti fel a vizet a készülékben, mekkora a vasalási felülete, de nem szabad megfeledkeznie a gőz kimenetéről, illetve a gőzfeltöltésről vagy a gőznyomásról sem. Fontos szempont lehet emellett az is, hogy mekkora tartállyal rendelkezik van a gőzállomás és milyen hosszú a tápkábele, hogy a lehető legkényelmesebben vasalhasson vele.

Számos gőzállomásunk közül a Tefal aktuális csúcsmodellje a Tefal Pro Express Vision, amely tökéletes vasalási eredményeket biztosít: folyamatos gőzkibocsátása akár 180 g / perc, 750 g / perces gőzlökettel a legellenállóbb gyűrődések és hajtások problémamentes megszüntetésére, a gőznyomásának a maximuma pedig 9 bar. Precíz gőz és hőmérsékletbeállítást biztosít, hiszen a Tefal Pro Express Vision összesen 5 előre beállított programmal rendelkezik. Villámgyorsan és szuperhatékonyan vasalhat és gőzölhet vele vízszintesen és függőlegesen is.

További hasznos funkciók

Bemutatjuk ennek a Tefal gőzállomásnak a további hasznos funkcióit is, melyek segíthetik a döntésben. A Tefal Pro Express Vision gőzállomás kényelmes fogantyúval, csendes üzemmóddal, automatikus kikapcsolási funkcióval, hordozható reteszelőrendszerrel, automatikus gőzbeállítással, illetve csepegésgátló rendszerrel teszi még kényelmesebbé és fesztelenebbé a vasalást, ennek a legutóbbi funkciónak köszönhetően pl. a víz garantáltan nem csöpög a ruhájára vasalás és gőzölés közben.

Függőleges gőzölés a gőzállomással: Hogyan működik?

A Pro Express Vision gőzfejlesztő nemcsak vízszintes, hanem függőleges vasaláshoz és gőzöléshez is kiváló. A függőleges vasalás vagy gőzölés során a nagynyomású gőzáram tökéletesen áramlik a gőzállomásból és pillanatok alatt kivasalja a fogasra akasztott ingeket, blúzokat, ruhákat és öltönyöket.Ami plusz előny, hogy a függőleges vasaláshoz nincs szüksége vasalódeszkára. Ezért a gőzállomás nemcsak akkor jelent segítséget, amikor nekiáll egy hatalmas adag ruha vasalásának, de akkor is, ha éppen rohannia kell és 2 perce van egy gyűrött ruhadarab függőleges kivasalására.

Medium-TE-GV9820-Pro express vision14475.jpg


A gőzállomás tisztítása is egyszerű

Annak érdekében, hogy a gőzállomással történő vasalás mindig tökéletes eredményt nyújtson, fontos a készülék megfelelő gondozása is. Hogyan tisztítható a Tefal Pro Express Vision gőzállomás? Nagyon egyszerűen, ugyanis ez az eszköz eltávolítható vízkőgyűjtőt tartalmaz, amely akár tízszer több vízkő részecskét gyűjt össze, biztosítva az egyszerű karbantartást és a hosszú távú magas teljesítményt. A gőzállomás jelzőlámpája szerencsére mindig figyelmeztet a vízkőgyűjtő eltávolítására és tisztítására.

Ajánlott termékek




Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent