• Tippek és praktikák
  • 9.8.2021

Hogyan válasszunk elektromos grillsütőt?

tefal_blog_07_Optigrill_HU_1200x675.png

Elektromos grillsütő vásárlásán töri a fejét? Ebben az esetben nagyon hasznos lesz Önnek az alábbi cikkünk, ugyanis felsorakoztatjuk benne azokat a szempontokat, amiket érdemes figyelembe vennie a vásárláskor, hogy az igényeihez tökéletesen illeszkedő grillsütőt válasszon, mely sokáig szolgálja majd. 

Hogyan válasszunk tehát jól az elektromos grillsütők közül? 
  • Először is válasszon olyan elektromos grillt, amely minőségi sütőfelülettel rendelkezik - a minőségi grillsütő nagyban különbözik az olcsóbb változatoktól. A minőség nagyban függ a grillsütő felületének anyagától, az elérhető lehetőségek közül pedig a tapadásmentes felületű rácsok szolgálnak a legjobban. 
  • Fontos a grillsütő teljesítménye, illetve energiafogyasztása is (1500–3000W tartományban), 
  • A grillsütő hőmérsékletszabályozásának lehetősége a személyre szabott használathoz, 
  • Az időzítő vagy csepegtető tálca megléte is. 
Egy minőségi elektromos grillsütőnek biztosítania kell a grillrács eltávolíthatóságát a praktikusabb tisztítás érdekében. A Tefal Optigrill Elite XL tökéletes grillezési élményt kínál. Ez az elektromos grill kombinált, tapadásmentes grillezőfelülettel nemcsak a pontos hőmérsékletszabályozásával, a tökéletes hőtartásával, az időzítőjével, illetve kivehető csepegtető tálcájával, de levehető és mosogatógépben is mosható grillrácsaival is kiemelkedik a piaci kínálatból. De mindezeknél még többre képes, hogy a legnyugodtabb körülményeket kínálja az otthoni grillezéshez.



A Tefal elektromos grill előnyei: Egyszerű grillezés tökéletes eredménnyel 
Melyek a Tefal Optigrill Elite XL otthoni elektromos grill fő előnyei a klasszikus faszenes grillsütőkhöz képest? 
  • Először is a legfontosabb, hogy füst nélkül is finom ételeket készíthet rajta, jelentősen csökkentve a károsanyag kibocsátást és a szomszédok is csak a finom illatokat fogják érezni. A füst hiánya egyáltalán nem károsítja az elkészült grillételek ízét, a tapadásmentes bevonatnak és az Optigrill grillsütők speciális szenzorának köszönhetően kívül mindig ellenállhatatlanul ropogós, belül pedig szaftos lesz a végeredmény. 
  • A másik fontos érv az elektromos grillek mellett a biztonság, a legkisebb lakásban is biztonságosan grillezhet velük. 
  • A Tefal Optigrill Elite XL -nek azonban számos további előnye is van. Mivel XL-es méretű, 40 x 20 cm-es tapadásmentes sütőlapokkal rendelkezik, akár 8 személy számára készíthet vele grillezett finomságokat, legyen az steak, hamburger, grillezett zöldség, sajtok, vagy bármi más, melyet a vendégei ízlésére szabhat. 
  • A Tefal Optigrill Elite XL tulajdonképpen egy intelligens, intuitív grillezési asszisztens, amely lépésről lépésre elvezet a tökéletes állagúra grillezett ételekhez, pl. steak esetében a vérestől, a közepesen átsültön át a teljesen átsült állapotig színjelzésekkel jelez számodra, hogy az ízlésednek megfelelőre készíthesd a húst.. 
  • A Tefal Optigrill Elite XL 16 automatikus programmal rendelkezik, amelyeknek köszönhetően tökéletesen grillezhet nemcsak húst és halat, hanem hamburgert, zöldséget és kolbászt is. És mindezt folyamatos ellenőrizgetés és forgatgatás nélkül, pusztán az intelligens grillező hang- és színjelzéseire hagyatkozva.
Digital-GC760D OptiGrill Elite XL Veggie Programm Grillido quer.png


Tipp: Nem tudja, mit készítsen otthoni elektromos grilljén? A Tefal Optigrill Elite XL csomagjában talál egy receptkönyvet, sok-sok inspirációval. Ha még több receptet szeretne, itt a Tefal blogon számos további recept között böngészhet!

Hol grillezhet az elektromos grillsütővel?
Az otthoni elektromos grillezőt a lakáson belül és az erkélyen is használhatja, ami rendkívül hasznos, hiszen nem mindenkinek toleránsak a szomszédai, vagy van egyáltalán kertje, ahol akár reggeltől estig klasszikus faszenes grillel sütögethet. Ezek miatt is tökéletes megoldás egy elektromos grill, amelynek használata biztonságos, és grillezéskor senkit sem zavar a füst. A lakáson belül a konyhapulton, vagy akár a nappaliba helyezett asztalon is elhelyezhető az Optigrill, így téve maximálisan mobilissá és személyre szabhatóbbá a grillezési élményt.

Tippek az elektromos grill tisztításához
Annak érdekében, hogy az elektromos grill a lehető leghosszabb ideig szolgáljon, megfelelően gondoskodnia kell róla. 
Tehát hogyan is kell tisztítani az otthoni elektromos grillt? 
Tisztítás előtt először is győződjön meg arról, hogy ki van húzva a konnektorból. Ezután tisztítsa meg a grillrácsokat még melegen (részleges lehűlés után), hogy a lehető legegyszerűbben le lehessen szedni róluk a zsírt és az ételmaradékokat. Az elektromos grillt ezután többféleképpen tisztíthatja, a Tefal Optigrill Elite XL esetében különösen egyszerű dolga lesz. A kivehető csepegtető tálca és a lecsatolható grillezőlapok ugyanis egyaránt moshatóak mosogatógépben. Az Ön grillezője nem rendelkezik kivehető grillezőlapokkal? Néhány csepp ecettel és langyos vízzel csodákat művelhet vele. Áztasson be egy mosogatószivacsot ebbe a keverékbe, és alaposan mossa le a grillrácsokat. De számos grilltiszító készítményt talál már a drogériákban, tökéletes zsíroldó hatással. Egy szivaccsal vigye fel ezt a tisztítószert a rácsokra, hagyja néhány percig hatni, majd tisztítsa meg vízzel 

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent