• Tippek és praktikák
  • 18.3.2021

Hogyan válasszuk ki a megfelelő WOK serpenyőt?

tefal_FB_1200x628_WokG6HU.png

Egy új WOK serpenyő vásárlását fontolgatja? A könnyebb döntés érdekében bemutatunk néhány tippet és trükköt, amelyeket érdemes figyelembe vennie a választásnál. 
 
Hogyan válassza ki tehát a megfelelő WOK serpenyőt, amely kiváló minőségű és 100%-ban kiszolgálja az Ön igényeit?
 
Először is, ismerje meg a WOK titkát! 
Ha szereti az ázsiai ételeket és ki nem hagynáa kung pao csirkét, achilimártásossertéshúst, vagyakókusztejes curry-t a heti menüjéből, akkoregy WOK serpenyő elengedhetetlen tartozéka lesz az Ön konyhájának. Ez a serpenyő azonban nemcsak az ázsiai, hanem számtalan egyéb fogás elkészítéséhez ideális. 
 
Hogyan ismeri fel a WOK serpenyőt? 
Mély, ívelt edényfalamiatt összetéveszthetetlen más edényekkel. A WOK serpenyő átmérője a viszonylag szűk edényaljtól fokozatosan szélesedik felfelé az edény pereméig, ennek köszönhetően teljesen sajátos módon készül benne az étel. 
A magas hőmérsékletre melegített WOK serpenyő alja és edényfala egyaránt felforrósodik, így az apróra vágott zöldségek, hús, illetve bármilyen egyéb összetevő folyamatos keverés mellett, az edény aljához és falához egyaránt érintkezve egyenletesen megpirul és átsül, így akár néhány perc alatt elkészül benne egy csodálatos ebéd-vagy vacsorafogás. 
 
Milyen szempontokalapján válasszunk új WOK serpenyőt: 
 
Bevonat
 
Az új WOK serpenyő kiválasztásakor a legfontosabb szempont a serpenyő belső bevonatánakminősége és milyensége. A WOK készülhet öntöttvasból, acélból, rozsdamentes acélból és tapadásmentes anyagokból, illetve ezeknek keverékéből. ATefal szerint alegjobb választás a tapadásmentes titán felület, mely a Tefal legújabb fejlesztésű edénycsaládja, azUnlimited Anti-Scratchedények fő alkotóeleme. A tapadásmentes titán bevonatúWOK serpenyőben az étel soha nem fog leégni,illetve leragadni,ráadásul néhánycsepp olaj is elegendő egy teljes fogáselkészítéséhez.
 
A Tefal Unlimited Anti-Scratch WOK serpenyő exkluzív tapadásmentes Titanium Anti-Scrach felülettel rendelkezik, amely tapadásmentes tulajdonságai mellett rendkívül karcállóis, ennek köszönhetően fém eszközök használata is megengedett benne a főzés során. Ezt a Tefal serpenyőt mosogatógépben is moshatja anélkül, hogy károsítaná annak belső felületét.

Snímek+obrazovky+2021-02-25+v 12.09.42.png
Ideális méret
 
Amikora WOK serpenyő méreteiről beszélünk, az elsősorbanafelső perem átmérőjét jelenti. A legnépszerűbbek a 28 centiméter átmérőjű wokok, amelyekben - akárcsak az Unlimited Anti-Scratch esetében - pillanatok alatt elkészítheti a vacsorátakáraz egész család számárais.
A 28 cm-es méret teljesen optimális, hiszen elegendő helyet kínál a keveréshez, ugyanakkor elfér a tűzhelyen, és nem szorítja ki a többi edénytsem.

Large-G2551902-Unlimited-Wokpan-28cm-06GJ-3890.jpg
 
A fogantyú típusa 
 
Egy WOK serpenyőknél a fogantyú is nagyon fontos szerepet játszik. Mivel az ételek elkészítésekor mindig a fogantyú lesz a kezében, válasszon hosszú fogantyúval ellátott serpenyőt, amely kényelmes, ergonómikus fogást biztosít. A megfelelő fogantyúnak köszönhetően az ételeket sokkal könnyebb elkészíteni, miközben sosemégetimegmagát. A legtöbb WOK serpenyőt nem szabad sütőbe tenni a fogantyúja miatt, ez azonban nem vonatkozik aTefalUnlimited Anti-Scratch WOK serpenyőre. Ez a serpenyő 175 Celsius-fokos sütőben is használható, beleértve az üvegfedelet is.
 
Az ideális főzési hőmérséklet 
 
A Tefal Unlimited Anti-Scratch WOK serpenyőben értékelni fog egy másik fontos funkciót is. A Thermo-Signal technológiának köszönhetően a serpenyő alján van egy hőmérsékletjelző, mely egynemű pirosra színeződve jelzi, hogy a WOK serpenyő már tökéletesen felmelegedett, így ideális a főzés elkezdéséhez. Az Unlimited Anti-Scratch WOK serpenyő további előnyös tulajdonsága aThermo-Fusion funkció, amely garantálja az egyenletes hővezetést a serpenyőben, és ezáltal a hozzávalókegyenletes pirítását, sütését.

Large-06GJ KV Unlimited 300×175 hu.jpg
Üvegfedő
 
A klasszikus WOK serpenyőknél nincs szükség fedőre, hiszen a bennük készült ételekáltalábanfolyamatos keveréssel készülnek. Ha fedéllel borítanánka serpenyőt, párolás következne be, ami a legtöbbWOK-ban készültázsiai ételnél nem szükséges. Azonban ha más különlegességeket is készítünk a WOK seprenyőnkben, amelyekhez párolás szükséges, akkor a Tefal Unlimited Anti-Scratch WOK serpenyő üvegfedőjenagyon hasznos lesz számunkra.Így a WOK funkció mellett egy magasfalú serpenyő előnyeit is kihasználhatjuk vele. 
 
Tűzhelytípusoknak megfelelő kompatibilitás
 
A Tefal Unlimited Anti-Scratch az összes tűzhelytípussal kompatibilis. 
Új WOK serpenyő kiválasztásakor általában eszünkbe jut, hogy milyen tűzhelyünk van otthon, hogy biztosan tudjuk használni a terméket. Az Unlimited Anti-Scratch WOK serpenyő esetében azonban teljesen megfeledkezhet erről a fontos kritériumról, ez a serpenyő teljesen kompatibilis minden típusú tűzhellyel. Használhatja hagyományos gázos, elektromos, de kerámia és indukciós főzőlapokon is.
 

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent