• Tippek és praktikák
  • 23.2.2022

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb tapadásmentes felületű edényt?

02_22_FB_G6Blog1200x675HU.png

Új, tapadásmentes felületű edényt keres? Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és tanácsot a választáshoz. Azt is elmondjuk, hogyan ápolja tapadásmentes edényeit, hogy azok sokáig kitartsanak.

Milyen a hagyományos, és a tapadásmentes felület?

A kettő közti különbség már az első használat közben kiütközik. Egy rozsdamentes acél edény esetében szükség van arra, hogy olajat, vagy más zsiradákot használjon, hogy az étel ne égjen le.

Mit jelent ezzel szemben a tapadásmentes felület? Ezesetben minimális mennyiségű zsiradékkal, vagy teljesen zsiradék nélkül is készítheti ételeit. Így a nagy előnyük ezeknek a tapadásmentes felülettel ellátott edényeknek, hogy egészségesen főzhetünk bennük. Bármilyen jellegű ételt el tudunk készíteni bennük zsiradék nélkül, legyen az palacsinta, tojásrántotta, törékeny halfilé, egyik sem fog az edény aljára tapadni.

Kinek ideális választás a tapadásmentes edény

A tapadásmentes edények és serpenyők bárki számára alkalmasak, aki egészséges életmódot szeretne folytatni. Mivel a tapadásmentes edényekben minimális zsiradékon nagyszerű ételek főzhetők, a tapadásmentes edények alkalmasak mind az egészséges életmód hívei-, mind a súlygyarapodással és fogyással küzdő emberek számára.

A tapadásmentes edényeket az is szívesen használja, akinek magas a koleszterinszintje, akinek - egészségügyi problémáik miatt - jelentősen csökkentenie kell az egészségtelen zsírok arányát az étrendjében.

A tapadásmentes felületek fajtái: Melyik a jobb?

Többféle tapadásmentes felületen is főzhet. A tapadásmentes serpenyők és edények felületét leggyakrabban politetrafluoretilénnel (PTFE), azaz teflonnal vonják be. Bár ez a tapadásmentes felület számos előnnyel jár, meglehetősen hajlamos a karcolódásra.

Fel szeretnénk hívni figyelmét a Titanium Anti-Scratch felületre is, amely a tapadásmentes felület praktikusságát a kivételes karcállósággal ötvözi, amely így ellenáll a fém eszközöknek is. A tapadásmentes, karcolásmentes Titanium Anti-Scratch felület egészségügyi szempontból is teljesen biztonságos. 0% perfluoroktánsavat (PFOA), 0% ólmot és 0% kadmiumot tartalmaz, amelyeket tehát szándékosan semmilyen módon nem adnak hozzá ehhez a tapadásmentes felülethez. Kíváncsi, melyik tapadásmentes felület a legjobb? A minőség és az egészség szempontjából a Titanium Anti-Scratch a megfelelő választás.

Tapadásmentes felületű termékek

Hogy milyen tapadásmentes termékek közül válogathatunk? Például a  Tefal Unlimited edényeket és serpenyőket Titanium Anti-Scratch tapadásgátló bevonattal biztosan a szívébe zárja majd. Ezt a tapadásmentes és tartós edénykészletet úgy tervezték, hogy bármilyen kulináris kihívásnak megfeleljen, és soha ne hagyja Önt cserben.

A Tefal Unlimited edények karcálló Titanium Anti-Scratch tapadásmentes felülettel rendelkeznek. A jobb főzési eredmények érdekében a Tefal Unlimited edényei és serpenyői üvegfedővel egészíthetők ki. Kíváncsi, hogy ez a tapadásmentes felület működhet-e indukciós főzőlappal? Igen, a Tefal Unlimited tapadásmentes edények minden tűzhelytípussal kompatibilisek. Így használhatja azokat gáz-, kerámia- és elektromos főzőlapon, valamint indukciós főzőlapon is.

Ötletek, hogyan óvjuk a tapadásmentes felületet

Hogyan ápoljuk a tapadásmentes edényeket, hogy azok sokáig kitartsanak és jó szolgálatot tegyenek? Mindössze meleg mosogatószeres vízre és egy puha mosogatószivacsra van szüksége, amelynek nincs érdes része.

A tapadásmentes felülettel rendelkező edényeket ezért a legjobb kíméletes kézi mosogatással tisztítani. Kerülje azonban a drótos szivacsokat és a súrolóporos tisztítószereket, amelyek megkarcolhatják a tapadásmentes edények felületét.

Tapadásmentes felületű edény a mosogatógépbe: Igen, vagy nem?

A tapadásmentes felület tisztításának legjobb módja a kézi mosogatás puha szivaccsal, meleg, mosogatószeres vízben. Még ha a tapadásmentes edények gyártójának utasításai szerint a mosogatógépbe is teheti azokat, a kézi mosogatás a legjobb módja a hosszú élettartam biztosításának.

Valójában a mosogatógép túl forró vize a és a használt mosószer miatt a tapadásmentes edények sokkal gyorsabban elhasználódhatnak, mintha minden használat után kézzel mossuk őket.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent