• Tippek és praktikák
  • 13.3.2023

Hogyan lehet gyorsan megtanulni főzni? Használjuk a modern konyhai gépeket és gyerekjáték lesz a főzés!

5 (1x)
Hogyan lehet gyorsan megtanulni főzni.png

Hogyan lehet gyorsan megtanulni főzni? A Tefalnak vannak olyan konyhai eszközei, amelyekkel nemcsak gyorsan, hanem nagyon ízletesen is lehet főzni. Ezekkel a gépekkel és módszerekkel egyszerűen élvezni fogjuk főzést. Íme néhány készüléktipp és egyszerű recept kezdőknek és azoknak, akik nem tudnak főzni, de szeretnének megtanulni.

Miért jó dolog megtanulni főzni? Sok minden miatt…

Akár teljesen kezdő vagy már haladó szinten vagyunk a főzésben, mindig hasznát vesszük, ha tudunk főzni.  Még a kezdőknek szóló egyszerű receptekkel is sokféle és változatos ételt készíthetünk. Ha főzünk akkor  nem csak magunknak,  hanem az egész  családnak is finom ételeket tudunk készíteni.  Akár  barátainkat  vagy ismerőseinket is meglephetjük finom fogásokkal.  

Ráadásul az otthoni főzéssel tudjuk, hogy mit eszünk, és minden felhasznált alapanyagot jól ismerünk. Végül, de nem utolsósorban, még a teljesen kezdő szintű főzéssel is sokat spórolhatunk, különösen akkor, ha az egész családra kell ételt készítenünk.

Speciális étrend - receptek kezdőknek

Speciális étrendet követünk, például vegetáriánus vagy vegán élelmiszereket fogyasztunk, vagy egészségügyi okokból élelmiszer-intoleranciával vagy allergiával élünk? Ebben az esetben még nagyobb a motiváció, hogy megtanuljunk főzni.

Ha megtanulunk főzni, jobban tudjuk kontrollálni a táplálkozásunkat. Azokból az alapanyagokból fogunk főzni, amelyeket vegetáriánusként vagy vegánként előnyben részesítünk. Ha például egészségügyi okokból gluténmentes diétát vagy alacsony hisztaminszintű étrendet követünk, az otthoni főzés lehetővé teszi, hogy csak a számunkra megfelelő hozzávalókat építsük be az étrendünkbe.

Hogyan tanuljunk meg főzni? Válasszunk kezdők számára is problémamentes összetevőket!

Ha kezdőként szeretnénk főzni,  a megfelelő alapanyagok kiválasztása sokat számít. Remek választásnak bizonyulnak a boltokban általában könnyen elérhető  alapanyagok, amelyekből egyszerű ételeket készíthetünk kezdőként is. Milyen hozzávalók ezek?

Kezdők számára legegyszerűbben feldolgozható alapanyagok  például a burgonya, tészta, rizs, csirke, marhahús, főzőtejszín, tej, sajt, sonka, szalonna, gyökérzöldségek, spenót, brokkoli, paradicsom, hagyma, fokhagyma, hüvelyesek vagy tojás. Ne feledkezzünk meg a növényi olajokról, vajról, borsról, sóról, köményről és pirospaprikáról sem. Ezekből az alapanyagokból egyszerű és ízletes recepteket készíthetünk nemcsak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is.

Az alapanyagok ismeretével  megtaníthatjuk a gyerekeket is főzni. Mikor kezdjük ezt el? A gyerekek már egészen kicsi korától kezdve segíthetnek a konyhában. Például rábízhatjuk egy hároméves gyerekre a salátalevelek tépkedését, a nagyobbakra a burgonya és a zöldségek késsel való vágását vagy az ételek sózását.

Hogyan kezdjünk el kezdőként főzni?

Hogyan tanuljunk meg főzni, ha teljesen kezdők vagyunk? Próbáljuk ki az intelligens eszközzel történő főzést, amely nem csak azoknak lehet segítség, akik nem tudnak főzni. Ilyen eszköz például  a Tefal Cook4me+ Connect okosedénye, amellyel a főzés gyerekjáték.  Ennek az intelligens multifunkciós edénynek köszönhetően személyi asszisztensünk lesz a konyhában, aki lépésről lépésre tanácsokat ad, hogyan főzzünk egyszerű és egészséges ételeket.

A Tefal Cook4me+ Connect okosedény egyszerű és praktikus kezelőfelülettel rendelkezik, amely segítségével mindig egyszerű a főzés. Összesen hat főzési mód érhető el rajta - párolás, főzés nagy nyomás alatt, lassú főzés, sütés, pirítás és melegítés. Ebben a multifunkciós főzőedényben akár hat személy számára is készíthetünk ételt.

A Tefal Cook4me+ Connect nem csak kezdőknek, vagy olyan nőknek és férfiaknak lehet nagy segítség, akik nem tudnak főzni. Akkor is szuper  ez a készülék, ha sokat dolgozunk, kevés időnk van a főzésre, vagy  kisgyerekek mellett gyorsan kell elkészíteni az ebédet vagy vacsorát.

Intelligens főzés a Cook4me+ Connect segítségével: Hogyan működik?

A Tefal Cook4me+ Connect multifunkciós edényen 150 előre programozott receptet találunk, amelyekkel gyorsan, egyszerűen és minimális munkával elkészíthetők  kedvenc ételeink. A Cook4me+ multifunkciós edény ráadásul Bluetooth-on keresztül párosítható okostelefonnal. A "My Cook4me" vagy a "Tefal" mobilalkalmazásoknak köszönhetően további több száz recepthez férhetünk hozzá.

Az intuitív digitális kezelőfelülettel és a mobilalkalmazással nagyon egyszerűen főzhetünk a Tefal Cook4me+ multifunkciós edénnyel. Hogyan is? Válasszunk ki egy receptet az alkalmazásban, és kövessük a lépésről lépésre megjelenő utasításokat, amelyek például megmondják, hogy milyen főzési módot kell kiválasztani vagy milyen hozzávalókat kell hozzáadni az ételhez. A mobilalkalmazás illusztratív fotókkal is megmutatja, hogy valóban helyesen járunk-e el. Nem kell irányítanunk a főzést az edényben, az automatikusan történik.

Hogyan készítsünk kezdőként egyszerű ételeket a Cook4me+ Connect multifunkciós edényben? Íme néhány kipróbálásra érdemes recept kezdőknek. 

3 a Tefal Cook4Me+ Connect intelligens edényben készíthető étel receptje

Sült burgonya - recept a Tefal Cook4Me+ Connect intelligens edényhez

Sült csirke burgonyával - recept a Tefal Cook4Me+ Connect intelligens edényhez

Vöröslencse leves - recept a Tefal Cook4Me+ Connect intelligens edényhez

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent