• Tippek és praktikák
  • 23.12.2022

Hogyan lehet a legtöbbet kihozni a konyhai botmixerből?

Hogyan lehet a legtöbbet kihozni a konyhai botmixerből.png

Mi mindendenben könnyíti meg a konyhai munkát a botmixer? Hogyan lehet a legtöbbet kihozni ebből a konyhai alapeszközből? Íme néhány tipp és jótanács.

Milyen botmixert válasszunk?

Melyik az a botmixer, amellyel 100%-ban elégedettek leszünk? Ezen kérdés megválaszolásához, mindenekelőtt tisztázni kell, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie az ideális botmixernek. Összegyűjtöttük a botmixer kiválasztásának alapvető kritériumait.

A botmixer kiválasztásakor a következő szempontokra érdemes figyelni: teljesítmény, sebesség, folyamatos üzemidő és egyéb funkciók. Nagyon fontos emelett a készülék és a kiegészítők anyaga, a kábel hossza, a készülék biztonságossága és a mellékelt tartozékok mennyisége és minősége.

A teljesítmény nagyon fontos kritérium egy botmixer esetében. Általában minél nagyobb a készülék teljesítménye, annál keményebb összetevőket tud feldolgozni. Ugyanez vonatkozik a percenkénti fordulatszámra is - minél több fordulatszámmal rendelkezik a botmixer, annál jobban aprítja, pépesíti az ételt. Remek készülék  a Tefal Infiny Force Pro 5in1 botmixer, amelynek lenyűgöző 1200 W-os teljesítménye még a legkeményebb hozzávalók esetén is nagyon egyenletes és sima konzisztenciájú püréket, pépeket eredményez.  

Ez a botmixer exkluzív Powelix Life pengékkel rendelkezik, amelyek páratlan tartósságot biztosítanak. Az Infiny Force Pro 5in1 botmixer a hazai piacon kapható botmixerekhez képest kétszer hosszabb üzemidővel rendelkezik, és akár 30 százalékkal gyorsabban turmixol. Emellett rendkívül jól szabályozható, köszönhetően a könnyen kezelhető többsebességes indítógombnak, ez  biztosítja azt is,  hogy aprítás, habverés vagy turmixolás közben az elérni kívánt textúrát textúrát és  eredményt kapjuk.  

  A Tefal botmixer nagy előnye a rengeteg tartozék, a fröccsenő összetevők elleni védelem és a tartozékok mosogatógépben moshatók.  

Tippek a botmixer használatához

Milyen funkciói vannak ennek a botmixernek, és mi készíthető vele a konyhában? Ez a gép aprít és zúz, így kiválóan alkalmas fűszernövények, zöldségek vagy hagyma aprítására. A botmixer turmixol is, így krémlevesek, szószok, krumplipürék, pürék, bébiételek, zabkásák, turmixok, smothiek, shake-k, hideg mártogatós szószok vagy pestók készítéséhez is használható.

Mire lehet még a botmixert használni? Habverésre például. Ennek köszönhetően ideális hideg mártások, házi majonéz, tojásfehérjehab, házi tejszínhab, tortakrémek vagy krémes desszertek készítéséhez. Összefoglalva egy botmixer sokféle módon használható, nélkülözhetetlen alapeszköz a konyhában.

A botmixer tartozékai fontosak

Fontos, hogy a botmixer valóban multifunkcionális legyen? Akkor mindenképpen figyelni kell arra, hogy rengeteg tartozékot is tartalmazzon. Ezt a kritériumot is teljesíti a Tefal Infiny Force Pro 5in1 botmixer, amelynek sokoldalú tartozékai segítségével szabadjára engedhetjük a kulináris fantáziánkat, és amely könnyedén helyettesíti a habverőt vagy részben a klasszikus asztali turmixgépet is. Fontos, hogy a tartozékok cseréje előtt mindig húzza ki a készüléket a konnektorból.  

Az Infiny Force Pro 5in1 egy 800 milliliteres mérőedényt tartalmaz, ideális méret a legtöbb konyhai művelethez.  A levehető talppal rendelkező Tefal botmixer rengeteg tartozékot is tartalmaz:   aprítót, habverőt, pürésítő,, burgonyapüré készítőt, kis és nagy aprítóedényt, valamint egy praktikus spatulát.  

Mit tud még az Infiny Force Pro 5in1 botmixer? Ehhez a készülékhez tartozik egy fröccsenésvédő is. Így aprítás, habverés vagy turmixolás közben a konyha tiszta marad, kevesebbet kell a konyhapultot takarítani.    

Recept botmixerrel: Krémes sütőtökleves

Kedvenceink a  krémlevesek. Az Infiny Force Pro 5in1 botmixerrel elkészíthető ez a  krémes sütőtökleves, amely gyors, egyszerű és finom egyszerre.  

Hozzávalók:

● 1 hokkaido sütőtök

●  1 hagyma

●  50 gramm vaj

●  1 csésze főzőtejszín

●  só és bors a fűszerezéshez

A sütőtökleves elkészítése lépésről lépésre:

1. Hámozzuk meg, mossuk meg és aprítsuk finomra a hagymát a botmixerrel az aprítótálban.

2. Tegyük a vajat egy serpenyőbe, és pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a meghámozott, feldarabolt hokkaido tököt.

3. A hagymát és a sütőtököt picit pirítsuk meg, majd öntsük fel vízzel és főzzük, amíg a sütőtök megpuhul. Körülbelül 20 percig tart.

4. Amikor a sütőtök megpuhult, tegyük félre az edényt, adjuk hozzá a főzőtejszínt, és botmixerrel turmixoljuk simára a sütőtöklevest. Szükség esetén adjunk hozzá még sót. Ha a sütőtökleves még mindig sűrű, hígítsuk fel vízzel, majd forraljuk még egy kicsit.

5. Tálaljuk a kész krémes sütőtöklevest sütőtökolajjal meglocsolva és pirított tökmaggal megszórva. Egy kanál tejföllel is díszíthetjük.

A botmixer megfelelő ápolása meghosszabbítja az élettartamát

  Hogyan kell karbantartani a botmixert, hogy sokáig legyen segítségünkre a konyhában? A legfontosabb, hogy használat után mindig alaposan meg kell tisztítani. A Tefal Infiny Force Pro 5in1 botmixer minden tartozéka használat után mosogatógépbe tehető. Ez igaz mindenre  kivéve a motor és a meghajtóegység, amelyeket azonban csak nedves szivaccsal szabad letörölni. Az Infiny Force Pro 5in1 botmixer megfelelő karbantartásával biztosak lehetünk benne, hogy ez a minőségi készülék, amely másodpercek alatt tökéletes eredményt biztosít, igazán hosszú élettartamú lesz.  

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent