• Tippek és praktikák
  • 6.12.2021

Hogyan készítsünk karácsonyi ételeket egészségesebben?

tefal_FB_1200x675_EasyFryaSteamHU.png

Szeretnéd megúszni a karácsonyi kajakómát és egészségesebben tölteni az Ünnepet? Megmutatjuk, hogyan készítheted el kedvenc hagyományos receptjeidet egészségesen, hogy ne kelljen lemondanod a rántott pontyról és más ínyencségekről, és az ilyenkor felszedett kilókat se kelljen az Ünnepek után leküzdened.  
 
De lehetséges egyáltalán egészségesen étkezni karácsonykor? 
A karácsony a béke és az elcsendesülés csodás időszaka, amit mindannyian szeretünk a szeretteinkkel tölteni, finom falatok társaságában. Az év legszebb időszakához azonban számos kevésbé egészséges étel is kapcsolódik: ilyenek a karácsonyi sütemények, a rántott ételek, pl. rántott ponty, illetve például a krumplisaláta.
Egy kis odafigyeléssel a karácsonyi kalóriabeviteled nem fog az egekbe szökni és nem kell lemondanod a rántott ételekről, de a legfinomabb karácsonyi süteményekről sem.

Medium-Easyfry_3-1.png
 
Zsírszegény karácsonyi menü: főszerepben a Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő
A Tefal Easy Fry & Steam gyorsan megadja a választ arra, hogyan készítheted el kedvenc rántott ételeidet egészségesebben. Ebben a forrólevegős sütőben a modern, újító fogások mellett a kedvenc hagyományos receptjeidet is elkészítheted, csak éppen zsírmentesen. 
Mit szólnál olaj nélkül, mégis tökéletesen ropogósra sült rántott pontyhoz, sültkrumplihoz, vagy bundázott csirkefalatokhoz?
 
Hogyan működik a Tefal Easy Fry & Steam? 
Ez a nemcsak olajmentes sültkrumplihoz ideális sütő a forró levegő keringetésének elvén működik, egy csepp olaj szükségessége nélkül. Remek társad lesz a mindennapokban ahhoz, hogy formában maradj, akár karácsonykor is. 
A rántott ponty, olajmentes sült krumpli és rántott csirke ugyanolyan ízű lesz, mintha klasszikus fritőzben vagy bő olajban sütötted volna őket. Az alapvető különbséget nem az ételek ízében, hanem a kalóriában kell keresned.  
Próbáld ki karácsonyi receptjeinket! 
 
Rántott ponty olaj nélkül
 
Hozzávalók: 
  • pontyfilé
  • félzsíros tej
  • finomliszt
  • felvert tojás
  • zsemlemorzsa 
Elkészítés: 
  1. A pontyfiléket egy tálban helyezd annyi tejbe, amennyi ellepi őket, majd tedd őket hűtőbe 1 éjszakára. Ennek a trükknek köszönhetően a pontyhús megpuhul, megszabadul a kellemetlen halszagtól és a már elkészült rántott ponty omlós és ínycsiklandóan szaftos lesz. 
  2. Másnap vedd ki a pontyfiléket a tejből, csepegtesd le őket, majd sózd mindkét oldalukat. 
  3. Végül panírozd be a pontyszeleteket, vagyis forgasd őket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába. 
  4. A bepanírozott pontyszeleteket helyezd a Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős olajsütő sütőrácsára, majd az automatikus halprogram kiválasztásával indítsd el a sütést. Ennek a programnak köszönhetően a végeredmény aranybarnára sült, ellenállhatatlanul omlós ponty, a ropogós külső kéreg alatt.  
Medium-Easyfry_3-2.png
Zsírmentes sültkrumpli
 
Hozzávalók: 
  • Hasábokra szeletelt burgonya
  • 1 csepp növényi olaj (elhagyható) 
  1. Szeleteld hasábokra a burgonyát, majd helyezd a Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő sütőrácsára (előzetesen összeforgathatod a hasábokat 1 csepp növényi olajjal, de ki is hagyhatod ezt a lépést). 
  2. Válaszd az automatikus programok közül a sültkrumpli programot és néhány perc múlva már fogyaszthatod is az olaj nélkül, mégis ropogósra sült sültkrumplidat. 
 
Rántott csirkefalatok olaj nélkül
 
Hozzávalók: 
  • csirkemell
  • finomliszt
  • felvert tojás
  • zsemlemorzsa
 
Elkészítés: 
  1. A csirkemellet vágd azonos méretű szeletekre, vagy csíkokra, sózd mindkét oldalukat, majd finoman klopfold meg mindkét oldalukat.
  2. Ezután jöhet a panírozás: forgasd a csirkeszeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába és helyezd őket a Tefal Easy & Steam sütőrácsára.
  3. Válaszd a csirke programot, mely fantasztikusan ropogósra, belül mégis omlósra süti majd a kedvenc rántott csirkédet, egyetlen csepp olaj nélkül. 


 

Ajánlott termékek

 

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent