• Tippek és praktikák
  • 15.9.2021

Hogyan használja a Tefal Optigrill tepsi tartozékát?

tefal_FB_1200x675OptigrillBakeHU.png


A Tefal Optigrill+ és Optigrill Elite elektromos grillsütők zseniális tartozéka az Optigrill sütőedény/ tepsi, amellyel megsokszorozhatja a grillsütőjével megvalósítható kulináris lehetőségeit!
Szeretné tudni, hogyan használja a Tefal Optigrill sütőedényt? Alábbi cikkünkben olyan tippeket osztunk meg ezzel a tartozékkal kapcsolatban, melyek hasznosak lehetnek a mindennapokban. Megtudhatja, hogy milyen ételeket süthet benne és hogyan, illetve olyan praktikus dolgokról is beszélünk majd, mind a tisztítás!

Az Optigrill sütőedénnyel akár egy egész családnak is készíthet finomságokat
A sütőedény térfogata 1,6 liter, így 2 vagy 4 személy részére süthet benne – akár egy gyors családi ebéd- vagy vacsorafogás megvalósítására is remekül alkalmas.

Small-Tefal OptiGrill Snacking & Baking Accessory XA725870 06.jpg

Milyen ételeket süthet a Tefal Optigrill tepsiben?
A héjában sült burgonyától a csőben sült zöldségeken át a különböző sült tésztaételeken (pl. Lasagne), vagy hagyományos rakott egytálételeken keresztül a különböző pitékig, pizzáig, süteményekig – szinte bármit elkészíthet benne, amit egy sütőben, csak a képzelete szabhat határt. Csak készítse elő a sütni kívánt ételeket, helyezze őket a sütőedénybe, majd a grillrácsokat lecsatolva, azok helyére helyezze a sütőedényt. Mindig csak ezután kapcsolja be a készüléket. Ezután 4 hőmérsékletbeállításból választhat, melyeket manuálisan állíthat be az adott recept elvárásainak megfelelően.
tefal_snackingbakingaccessoryforoptigrill_xa725870_02.jpg

De ezt a remek tepsit nem csak sütéshez, hanem akár az ételek felmelegítéséhez, pirításához is használhatja. Tapadásmentes felülettel rendelkezik, így nem kell kivajazni, vagy olajozni sütés előtt. Hőálló fogantyúinak köszönhetően pedig biztonságosan kiveheti a tepsit a grillsütőből és akár tálalhat is benne, amint elkészültek benne az ételek. 

Egyszerű tisztítás
A mosogatás szintén könnyű feladat ezzel a sütőedénnyel, hiszen mosogatógépben mosható. Csak vegye ki a grillsütőből, hagyja teljesen kihűlni, majd helyezze a mosogatógépbe.
Medium-Tefal OptiGrill Snacking & Baking Accessory XA725870 Others 02.jpg
Praktikus otthon és az utazások során is
A Tefal Optigrill sütőedény akkor különösen praktikus, ha olyan háztartást vezet, ahol nem használ sütőt, vagy olyan helyre utazik, ahová magával tudja vinni az Optigrill+ vagy Optigrill Elite grillsütőjét és a tepsi tartozéknak köszönhetően nem csak a grillrácsokon, de a tepsiben készített finomságokkal is elkápráztathatja útitársait. Ha azonban a tepsit normál sütőben is használná ideális mérete és tapadásmentes borítása miatt, azt is megteheti, hiszen az a tartozék sütőben is használható

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent