• Tippek és praktikák
  • 13.9.2021

Hogyan élezzük meg késeinket, hogy tartósan élesek maradjanak?

tefal_FB_1200x630_EversharpHU.png

Az éles kések minden konyha alapfelszereltségének a részét kellene, hogy képezzék, hiszen egy tompa kés inkább csak nehézséget és bosszúságot okoz a főzés során. Alábbi cikkünkben megosztunk néhány tippet és trükköt a konyhakések helyes élezéséhez, hogy mindig maximális hatékonysággal legyenek használhatóak a főzés során és megkönnyítsék a munkát.

Honnan tudhatja, hogy ideje megélezni a konyhakését? Egy egyszerű tesztet javaslunk!
Akár klasszikus, csontozó, kenyérvágó vagy filéző kést használ legtöbbször, próbáljon ki rajta egy nagyon egyszerű élességi tesztet: vágjon félbe vele egy érett, puha paradicsomot. Ha vágás közben a paradicsom összenyomódik, akkor eljött az ideje a kés élezésének. Egy éles kés a puha paradicsomot is képes összenyomódás és eldeformálódás nélkül kettévágni.
tefal_EverSharp CZ 1.png
Milyen típusú kések alkalmasak csiszolásra?
Gyakorlatilag bármilyen konyhai kés alkalmas az otthoni élezésre. Legyen szó univerzális konyhakésről, kenyérvágó késről, filézőkésről, csontozókésről vagy Santoku késről. Ahhoz, hogy kedvenc, gyakran használt késeit formában tartsa, rendszeresen élezze őket egy késélezővel. Továbbá, ha meg akarja akadályozni, hogy a konyhai kések túl gyorsan tönkremenjenek, védje meg őket az ütésektől és a kemény anyaggal történő súrlódástól. Tárolja a késeket a saját tárolódobozukban, a nekik szánt fiókblokkban vagy mágneses késtartón. Ily módon elkerülheti a pengék élességének gyors romlását.

Számos lehetőség van a kések otthoni élezésére
Használhat például köszörűkövet vagy csiszolókövet, de fontos, hogy az élezés ideális szöge konyhai kések esetében 15-20 fok. Az otthoni élezések éppen ezért sokszor nem úgy sikerülnek, ahogyan szeretnénk. Ha azt szeretné, hogy a kés köszörülése első osztályú legyen, vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel, vagy a kései gyártójával.
De az otthoni késélezés egy másik, remek módszere az Ever Sharp technológia. Pontosabban, ennek az innovatív megoldásnak köszönhetően a konyhakései mindig élesek maradnak majd, anélkül, hogy külön élezni kellene őket. Hogyan lehetséges ez? Szerezze be a Tefal Ever Sharp késeket, hogy személyesen is meggyőződjön róla.
tefal_EverSharp CZ 3.png

Örökké éles kések = Tefal Ever Sharp: nem kell többé az élezésre gondolnia
Ha mindigis olyan késre vágyott, melyet sosem kell éleznie, mégis örökre tökéletes marad a pengéje, akkor az álma beteljesült a Tefal Ever Sharp szakácskés formájában. Ez a még mindig éles, 16,5 centiméter széles pengéjű kés egy szabadalmaztatott Ever Sharp csiszolási technológiával ellátott tokkal rendelkezik. Minden alkalommal, miután használta és megtisztította a Tefal Ever Sharp konyhai kést, csak tegye vissza a gyári tokjába, a penge pedig automatikusan megéleződik, méghozzá a számára ideális szögben.
A Tefal Ever Sharp olyan univerzális konyhai kés, amely hasznára lesz a mindennapi főzés során, a kedvenc ételeinek előkészítésekor. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a Tefal Ever Sharp örökké éles marad, garantálja, hogy mindig 100%-ban számíthat rá a főzés során.

tefal_EverSharp CZ 2.png
Német acél, a minőség garanciájaként
Mit várhatunk egy német acélból készült késtől? Egy ilyen minőségi garanciával ellátott késre mindig számíthatunk. A maximális tartósság érdekében kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, melynek köszönhetően a kés használata nem csak kényelmes lesz, de egy prémium, minőségi kés érzetét is nyújtja majd. A Tefal Ever Sharp nemcsak előnyös tulajdonságai, de vonzó kialakítása miatt is garantáltan a kedvence lesz a konyhában

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent