• Tippek és praktikák
  • 17.10.2022

Hogyan ápoljuk a ruhákat környezetbarát módon?

header 38@2.png

Íme néhány hasznos tipp, hogyan ápoljuk ruháinkat környezetbarát módon, úgy hogy azok minél tovább hordhatók legyenek. A Rowenta tippjei ráadásul környezetbarátak is. Milyen is a kíméletes és környezetbarát ruhaápolás?

Tippek a ruhák vegyszermentes ruhaápoláshoz

Ruháink megérdemlik a körültekintő ápolást, fontos, hogy hosszú időn keresztül tudjuk őket használni és káros anyagoktól mentesen tudjunk gondoskodni róluk. A megfelelő gondoskodás hosszabb élettartamot is jelent. A kabátok, női és férfi öltönyök, zakók, nadrágok, szoknyák és ingek esetén kell különösen figyelni a ruhák tárolására és ápolására. Nagyon nagy odafigyelést igényelnek a gyapjúból és lenvászonból készült ruhák valamint a tollkabátok és- mellények.

Ha ruháinkat vegyszermentesen szeretnénk ápolni, akkor a forró gőz lehet az egyik legnagyobb segítségünk. A gőzölés környezetbarát, kíméletes és nagyon hatékony módja a ruhák tisztításának, szagtalanításának és fertőtlenítésének. A forró gőz tökéletes vasalást, hatékony gyűrődéseltávolítást is biztosít, és mindemellett forradalmasítja a vasalás folyamatát.

Hogyan ápoljuk a ruhákat forró gőzzel: mire van szükségünk ehhez?

  Szeretné ruháit kíméletesen és környezetbarát módon forró gőzzel ápolni? A Tefal Pure Tex kézi gőzölő készülék a legjobb megoldás erre. Ez a praktikus segítő megkönnyíti a ruhák ápolását. A Pure Tex egyedülálló, stabil hőmérsékletű forrólemezes technológiájával, 1700 W-os teljesítményével, akár 30 g/perc folyamatos gőzteljesítményével és 90 g/perc megnövelt gőzteljesítményével vasal, kisimítja a gyűrődéseket, csökkenti a szagokat és fertőtlenít. A ruhákon lévő vírusok, baktériumok és egyéb baktériumok 99,9%-át elpusztítja.  

A Tefal ruhagőzölő azonban még ennél is többet tud. A speciális tartozékoknak köszönhetően kiválóan ápolja a ruhákat.  Tartozéktól függően a Pure Tex gőzölővel eltávolíthatja a ruhákról a szöszöket, a port, a szőrt és a háziállatok szőrét is.  

A Tefal Pure Tex készülékhez MonParfum illatosító spray kiegészítő is tartozik. Egyszerűen csak tegyen néhány cseppet kedvenc illatából a gépre, csatlakoztassa a tartozékhoz, és indítsa el a gőzfunkciót,  így nagyon egyszerűen illatosak lesznek a ruhák.   

A környezetbarát ruhaápolás előnyei

Miért is jó, ha környezetbarát módon ápoljuk a ruháinkat? Forró gőzzel nagyon könnyen lehet vasalni, fertőtleníteni vagy szagtalanítani minden ruhát. És mindezt olyan vegyi anyagok nélkül, amelyek károsan befolyásolhatják az egészséget, negatívan hathatnak a környezetre, és még ráadásul sokba is kerülhetnek.

A ruhák ápolását saját magunk is elvégezhetjük garantáltan tökéletes eredménnyel. Így nem kell a professzionális vegytisztítók szolgáltatásait igénybe venni, amellyel szintén költségeket takaríthatunk meg .

A velur, vászon, gyapjú és egyéb textilek ápolása

  Milyen textilek ápolhatók vegyszerek használata nélkül? A Tefal Pure Tex gőzölő, amely forró gőzzel működik, mindenféle ruhanyagon használható. Használhatja például a gyűrött vászonruhák vasalására, ezeket is tökéletesen kisimítja. A batikolt ruhák ápolásakor is jól jön, és segít megőrizni az eredeti színeket. A forró gőz a velúrt, a tollal töltött ruhadarabokat vagy a gyapjúból készüléket is ápolhatja. A merinói gyapjút is lehet forró gőzzel kezelni.  

Ruhaápolási címkék - hogyan igazodjunk el?

A ruhák megfelelő ápolásáról az egyes ruhadarabokon található címkék  tájékoztatnak.  Ezeken a címkéken a ruhák ápolására vonatkozó szimbólumok találhatók. Melyek a leggyakoribb szimbólumok?

● Kád szimbólum = kézi vagy gépi mosás megengedett

● Tálca szimbólum és számok fokokkal = maximális vízhőmérséklet kézi vagy gépi mosáshoz.

● Kör szimbólum = vegytisztítás megengedett

● Áthúzott kör szimbólum = vegytisztítás nem megengedett

● Háromszög szimbólum = fehérítés megengedett

● Áthúzott háromszög szimbólum = fehérítés nem megengedett

● Négyzet kör szimbólummal = szárítható szárítógéppel

● Keresztbe tett négyzet szimbólum = nem szárítható szárítógéppel

● Vasaló szimbólum = vasalás megengedett

● Áthúzott vasaló szimbólum = vasalás tilos.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent