• Tippek és praktikák
  • 15.6.2021

A Tefal nagyköveteinek gyors és egyszerű tavaszi-nyári receptjei

TE JarniMenu tefal blog 1200x628 HU.jpg

Az esős tavasz után végre beköszöntöttek a meleg nyári napok. Szerencsére a tavaszi zöldségekből és gyümölcsökből is bővelkednek még a piacok, és hamarosan itt a nyári finomságok szezonja is. Étrendünk tavaszi-nyári megújulása feltölti lemerült energiakészleteinket és vitaminraktárainkat. De hogyan kezdjünk neki a szervezetünk felturbózásának? Mely alapanyagok ehhez a legmegfelelőbbek? Havas Dóra és Czene Kitti nagyköveteink tippjeivel segítünk a megoldásban!


Tavasszal és nyáron sokkal könnyebben tudjuk újratervezni étrendünket, hiszen fantasztikus alapanyagokból válogathatunk a piacokon és zöldséges standokon. Ilyenkor nemcsak egészségesebben és vitamindúsabban étkezhetünk, de tányérunk friss ízekkel és élénk színekkel telhet meg! 
Köztudott, hogy a mélyzöld zöldségek és élénkpiros gyümölcsök tartalmazzák a legtöbb egészséges tápanyagforrást. Úgyhogy irány a piac, szerezzünk be friss spenótot, zöldfűszereket, brokkolit, salátaféléket, epret, málnát, meggyet, cseresznyét és ha még nem tettük, fogjunk hozzá most az egészségesebb étrend megtervezéséhez. 
 
Ebben segítségünkre lehetnek a Tefal nagykövetei, Havas Dóra és Czene Kitti (@czenekitti), akik étrend-tippekkel és recept videókkal mutatják be kedvenc tavaszi-nyári fogásaikat. 

Instagram oldalunkon nemrég zárult le tavaszi nyereményjátékunk a Tefal Easy Fry Oven & Grill készülékért. A játékosok kedvenc tavaszi ételükkel pályázhattak a nyereményért a #TefalTavasziMenu hashtag megjelölésével, így erre a hashtag-re rákeresve is számos szuper receptre bukkanhatunk. 

*******************************
Havas Dóra tavaszi-nyári menüje: 

 Csirkerolád savanyított vajretekkel - Havas Dóra nagykövetünk tavaszi menüje

Sült zöldspárga saláta zöld istennő öntettel - Havas Dóra recept

Túrómousse eperrel - Havas Dóra recept

 *******************************
 
Czene Kitti, influencer napi menüje a tavaszi-nyári szezonban: 

„A reggeli számomra mindig egy igazi rituálé, a nap első étkezése általában zabkása/melegszendvics szokott lenni. Ma a laktató és jól bevált tojásos serpenyős szendvics mellett döntöttem - teljes kiőrlésű
kenyérrel készítve, a napindító zöld teámmal karöltve tökéletes reggeli számomra.
Délután jöhet egy hosszabb séta a kiskutyámmal, ilyenkor gyakran útba ejtjük a fagyizót is:) Imádom a tésztákat, sokszor szoktam ezt ebédelni, és a tejszínes csirkés gombás tésztának soha nem tudok ellenállni - itt is teljes kiőrlésű lisztből készültet szoktam használni.
Délután mindig jól esik egy frissítő turmix növényi tejjel, különböző gyümölcsökből készítve - igazi energizáló vitaminbomba. A napom ezen részén is szoktam foglalkozni a tartalomgyártással: elmegyünk fotózni, vagy képet szerkesztek/videót vágok ilyenkor.
Vacsorára igyekszem valami könnyedet fogyasztani, egy kis lazac édesburgonyával és salátával tökéletes befejezése a napomnak. :)“


Ajánlott termékek

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent