Hogyan grillezzünk az elektromos kontaktgrillen? Egy jelzőt rögtön mondhatunk: pofonegyszerűen!
A Tefal Optigrill kontakgrillel káros anyagok és a bosszantó füst nélkül grillezhet. Könnyedén és mindig megbízhatóan, tökéletes eredményekkel, függetlenül attól, hogy húsra, halra, zöldségre vagy gyümölcsre fáj a foga. Az elektromos grillel összeüthet egy vacsorát egy kicsi lakásban, vagy egy belvárosi erkélyen is. De akárhol is fog grillezni, a teraszon, az erkélyen, az udvaron vagy a konyhában, a szomszédoktól a szitkozódás helyett csak jóízű "hmmmm"-öket fog hallani.
Kíváncsi, hogyan kell oldalast, pisztrángot, hamburgert vagy bélszínt grillezni? Az Optigrill Elite esetében az elkészítés nem is lehetne könnyebb - a készülék kiszámítja a belehelyezett hússzelet vastagságát, majd ahhoz igazítva a grillezési időt, fokozatosan süti azt meg raw, medium, majd well done állagúra, minden fokozatnál hangjelzéssel figyelmeztetve Önt, hogy az étel pontosan olyan legyen, ahogyan azt szeretné.
Milyen sajtok alkalmasak a grillezésre a kontaktgrillen?
Camembert
Füstölt sajt
Halloumi (Próbálja ki receptünket grillezett paradicsommal és cukkini-kuszkusz palacsintával!)
Milyen zöldségeket grillezzünk a kontaktgrillen? Mit süssünk hús helyett, vagy köretnek húsok mellé? Nemcsak a vegetáriánusok számára van választék a kiváló húsmentes ételek közül, amelyek megfelelően elkészítve mindenkit levesznek a lábukról! Grillezzen például:
Burgonyaszeleteket,
Cukkinit,
Paradicsomot,
Spárgát,
Gombafejeket (akár darálthússal töltve).
A Tefal Optigrill Elite zöldségprogramjaival mindig tökéletes állagot érhet el a zöldségeknél is, hogy az eredmény még tökéletesebb legyen.
Tipp: Unja már a húst és a zöldségeket? Próbálja ki a grillezett gyümölcsöket! Az Optigrill Elite-tel grillezhet például ananász szeleteket, őszibarackot, almát vagy gyümölcs nyársat, amelyek tökéletesen alkalmasak tejszínhabos palacsintához és fagylalthoz!
Praktikus tanácsok a grillezéshez Végül van néhány tippünk a kiváló eredményekhez és az Optigrill hosszú élettartamához:
Ne mossuk meg feleslegesen a húst, inkább töröljük le róla a nedvességet konyhai papírtörlővel és időben vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy ideális szobahőmérsékletű legyen a grillezés megkezdése előtt.
A húst kizárólag hőálló műanyag/szilikon borítású húscsipesszel (ideális esetben Tefal Ingenio) forgassük meg, hogy ne karcoljuk meg a tapadásmentes felületet, és hogy megtartsuk a steak belsejében lévő értékes leveket (ha villával forgatjuk, a szúrással felsértjük a húskérget és a belső levek kifolynak).
Grillezés után pihentessük a húst egy kicsit.
Minden grillezés után mosogassuk el a sütőlapokat és a zsírgyűjtő tálcát akár kézzel, akár mosogatógéppel.
Ne felejtsük el megmutatni a grillezőtudományunkat az ismerőseinknek! :)
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.