1.
Tegye a csokoládédarabokat a gép táljába.
Milyen típusú csokoládét használjak? Használhat cukrászcsokoládét, mivel kakaóporban gazdagabb, mint a hagyományos csokoládé.
2.
Egy lábasban forralja fel a tejszínt.
A krém hőmérséklete - A krémnek forrónak kell lennie, megkell olvasztania a csokoládét.
3.
Öntse a forró tejszínt a gép táljába a csokoládéra. Hagyja állni 1 percig, hogy elkezdjen olvadni.
Ellenőrizze az előkészületeket - A ganázskrém legyen forró és sima, csokoládédarabkák nélkül. Ha a ganázskrémben még mindig van csokoládédarab, ha a krém még mindig elég forró és folyékony: indítsa újra a gépet bedolgozási sebességgel, amíg sima állagot nem kap. Ha a ganázskrémben még van néhány csokoládédarab, és a keverék kihűlt: helyezze a ganázskrémet ismét vízfürdőbe, hogy felmelegedjen, majd öntse a Flex habverővel felszerelt robot táljába. Indítsa el a «bedolgozás» programot, amíg a ganázskrém tökéletesen egyenletes lesz.
4.
Amint a csokoládé elkezdett olvadni, nyomja meg a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
5.
A ganache elkészült, felhasználhatja egy másik recepthez, vagy 3 órán át a hűtőszekrényben tarthatja.
Ellenőrizze a ganázskrém állagát - A ganache-nak simának és fényesnek kell lennie.
Ajánlott termékek