• Snack
  • 27.9.2023

Gabonakenyér tészta - A Tefal Coach Black QB900838 konyhai robotgép receptje

5 (1x)
1.jpg
Počet osob
Adagok száma
0
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
160 perc
Főzési idő
Főzési idő
25 perc

Összetevők

  • 34 cl víz
  • 20 g friss pékélesztő
  • 500 g gabonaliszt
  • 1,5 evőkanál só

Utasítás

1.

Egy külön tálban 10 perc alatt oldja fel az élesztőt a vízben.

Tipp

A víz hőmérséklete - Ahhoz, hogy a sütőpor megfelelő munkát végezzen: Használjon meleg vizet, ha hideg helyiségben tartózkodik. Használjon hideg vizet, ha meleg helyiségben tartózkodik.

2.

Tegye a lisztet és a sót a gép táljába.

Tipp

Ügyeljen a felhasznált só mennyiségére - Ügyeljen a só mennyiségére! A túl sok só megakadályozza, hogy az élesztő felfusson.

3.

Rögzítés: Tésztakampó

V1 sebesség 1 perc

V2 sebesség 10 perc

Nyomja meg a „Start” gombot, és a program során fokozatosan adagolja a víz és élesztő keveréket.

Javítás

Ellenőrizze az előkészületeket - A gabonakenyér tésztáját egyenletesen kell gyúrni, hogy sima állagot kapjon. A gabonapelyhes kenyértészta állaga túl kemény: Ha az összetevők nem simulnak el, és a keverék nem tapad, adjon hozzá egy kevés vizet. A gabonapelyhes kenyértészta állaga túl puha: Ha az összetevők túl gyorsan simává válnak, és a keverék ragacsos, adjon hozzá egy kevés lisztet.

4.

Azonnal takarja le a tésztát egy ruhával, és hagyja 45 percig meleg helyen pihenni.

Javítás

Ellenőrizze az előkészületeket - 30 perc elteltével a gabonakenyér tésztájának hasonló méretűnek kell lennie: Ha a gabonapehely tésztája túlkelt: A tészta túl meleg, tegye a hűtőbe 5 percre. Ha a gabonapelyhes kenyértészta nem kelt meg eléggé: a tészta túl hideg, tegye melegebb szobába vagy a sütőbe 30°C-ra.

5.

Helyezze a tésztát egy lisztezett felületre. Lapítsa kézzel négyzet alakúra. Hajtsa a csúcsokat középre, és ismét lapítsa ki. Ismételje meg a műveletet másodszor is. Formázzon belőle egy hosszú cipót, és helyezze egy tepsibe. A tészta felületét enyhén nedvesítse meg, és nedves ruhával takarja le. Hagyja 90 percig meleg helyen pihenni.

Javítás

Ellenőrizze az előkészületeket - 30 perc elteltével a gabonakenyér tésztájának hasonló méretűnek kell lennie: Ha a gabonapehely tésztája túlkelt: A tészta túl meleg, tegye a hűtőbe 5 percre. Ha a gabonapelyhes kenyértészta nem kelt meg eléggé: a tészta túl hideg, tegye melegebb szobába vagy a sütőbe 30°C-ra.

6.

Melegítse elő a sütőt 240 fokra.

7.

Nedvesítse be újra a kenyér felületét egy ecsettel. Készítsen bevágásokat késsel. Süsse a kenyeret 25 percig 240 fokon.

Tipp

Sütőben sütés - Mivel segítheti a sütést? Tegyen egy csésze vizet a sütőbe a kenyérrel.

8.

Fogyasztás előtt hagyja kihűlni a rácson.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent