Vágja a kenyeret nagyjából 1,5 cm vastag szeletekre, vágja le a héját, majd a szeleteket vágja nagyjából 1,5 cm-es rudakra.
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben vagy a mikrohullámú sütőben.
Készítsen elő egy tál mogyoróport/darált mogyorót.
Öntsön tejet egy tálba.
Egy harmadik tálban verje fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral (vagy kivonattal).
Mártsa a kenyérrudakat a tejbe. Hagyja, hogy megszívják magukat - kb. 30 másodpercig.
Mártsa a rudakat a felvert cukros tojásba, majd a mogyoróporba, hogy az teljesen beborítsa.
Helyezze őket az Easy Fry készülékbe a normál tepsin, majd ismételje a fenti lépéseket a többi rúddal, amíg el nem fogynak.
Kenje meg a rudakat egy kevés olvasztott vajjal.
Állítsa be a NUGGETS programot 180°C-ra, 8 percre.
Tálalja forrón, folyékony mézzel.
A száraz kenyér felhasználásához. Mindenféle száraz kenyér, briós is felhasználható francia pirítós készítéséhez. Adjon egy teáskanál narancsvirágvizet a tejhez, a vaníliás cukorhoz és a tojáskeverékhez az extra ízért.