• Snack
  • 23.1.2023

Francia pirítós rudak - recept a forró levegős sütőhöz #zerowaste

Francouzské toastové tyčinky.jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
8 perc

Összetevők

  • 300 g enyhén száraz gesztenyekenyér
  • 200 ml tej vagy mandulatej
  • 50 g cukor
  • 8 g vaníliás cukor (1 tasak) vagy 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 tojás
  • 100 g mogyorópor/darált mogyoró
  • 25 g vaj
  • Méz

Vágja a kenyeret nagyjából 1,5 cm vastag szeletekre, vágja le a héját, majd a szeleteket vágja nagyjából 1,5 cm-es rudakra.

Olvassza fel a vajat egy serpenyőben vagy a mikrohullámú sütőben.

Készítsen elő egy tál mogyoróport/darált mogyorót.

Öntsön tejet egy tálba.

Egy harmadik tálban verje fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral (vagy kivonattal).

Mártsa a kenyérrudakat a tejbe. Hagyja, hogy megszívják magukat - kb. 30 másodpercig.

Mártsa a rudakat a felvert cukros tojásba, majd a mogyoróporba, hogy az teljesen beborítsa.

Helyezze őket az Easy Fry készülékbe a normál tepsin, majd ismételje a fenti lépéseket a többi rúddal, amíg el nem fogynak.

Kenje meg a rudakat egy kevés olvasztott vajjal.

Állítsa be a NUGGETS programot 180°C-ra, 8 percre.

Tálalja forrón, folyékony mézzel.

A száraz kenyér felhasználásához. Mindenféle száraz kenyér, briós is felhasználható francia pirítós készítéséhez. Adjon egy teáskanál narancsvirágvizet a tejhez, a vaníliás cukorhoz és a tojáskeverékhez az extra ízért.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent