• Tippek és praktikák
  • 5.12.2023

Főzzünk úgy, mint egy profi a sütőben is használható Ingenio serpenyőkkel!

5 (1x)
header 130.png

Főzés közben jó, ha vannak olyan eszközeink, amelyek segítségével könnyebben megy a sütés-főzés. Ezek egyike a jó minőségű serpenyő, amelyet a tűzhelyen és a sütőben is használhatunk. Hogyan használhatjuk a konyhai serpenyőt a tűzhelyen és a sütőben? Az alábbiakban ez is kiderül, és még ízletes receptet is megismerhetünk.

A tűzhelyen és a sütőben is használható serpenyőknek számos előnye van.

Egy serpenyővel a  tűzhelyen és a sütőben? Ez zseniális. Nagyon praktikus, ha először előfőzzük az ételt a tűzhelyen, majd áttesszük  a sütőbe. Ez a főzési mód szó szerint egy teljesen új kulináris világot nyithat meg előttünk.

Milyen előnyei vannak egy olyan serpenyőnek, amelyet  a sütőben i és a tűzhelyen is használhatunk?  Rengeteg időt takaríthatunk meg a főzés során. Egyszerűen csak áthelyezzük a serpenyőt az előfőzött étellel a tűzhelyről a sütőbe. Nem kell kell az ételt másik edénybe vagy tepsibe tenni,  ami azt jelenti, hogy nem kell időt tölteni felesleges edények mosogatásával.

A tűzhelyen és a sütőben is használható serpenyőkkel az ételek elkészítésekor az ízek és textúrák tökéletes kombinációját érhetjük el. Például a húst először egyenletesen megpiríthatjuk a serpenyőben, hogy ropogós kérget kapjon, majd a sütőbe tesszük, hogy ott teljesen átsüljön és  belül puha és szaftos legyen.

Egy serpenyőben készülő ételek 

Milyen tűzhelyen és sütőben főzhető ételeket készíthetünk? Rengeteg ilyen van. Inspirációként íme néhány tipp serpenyőben készülő egyszerű és ízletes ételekhez el, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni.

Sült sertés szűzpecsenye fűszernövényekkel Tefal Ingenio serpenyőben

Hozzávalók

1 darab sertésbélszín (kb. 700 gramm)

4 szál friss rozmaring

1 marék friss kakukkfű

1 evőkanál egész színes bors

1 teáskanál durva só

olívaolaj

Elkészítés

1. Törjük össze a színes borsot mozsárban, keverjük össze a durva sóval, valamint a rozmaring- és kakukkfűvel. Ezt a keveréket egyenletesen terítsük szét egy konyhai deszkán.

2. Tisztítsuk meg a sertésbélszínt, távolítsuk el a felesleges részeket, és egyenletesen dörzsöljük be olívaolajjal. Ezután minden oldalát szórjuk be a színes bors, a só és a fűszernövények előkészített keverékével.

3. Az egész sertésbélszín sütése a következő. A tűzhelyen melegítsünk fel egy sütőbe is helyezhető serpenyőt, és ebben pirítsuk meg a sertéskarajt minden oldalról úgy, hogy a hús felszíne kellően megbarnuljon.

4. Ezután tegyük át a serpenyőt a tűzhelyről a 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Hagyjuk a sertéskarajt a sütőben körülbelül 10 percig. Ha ez az idő letelt, vegyük ki a bélszínt a sütőből, hagyjuk egy kicsit pihenni, majd szeleteljük fel.

5. Tálaljuk a sertésbélszínt burgonyapürével vagy sült zöldségekkel.

Sült calabriai tőkehal Tefal Ingenio serpenyőben

Hozzávalók

            600 gramm tőkehalfilé

            2 evőkanál vaj

            bors és só

            1 evőkanál mustár

            1 marék friss petrezselyem, apróra vágva

            1 teáskanál szárított oregánó

            2 kis csíkokra vágott piros paprika

            2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. Sózzuk és borsozzuk a tőkehalat, majd serpenyőben, vajban mindkét oldalát megsütjük. Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről.

2. A sült tőkehalat az egyik oldalon meglocsoljuk citromlével, megkenjük mustárral, megszórjuk petrezselyemmel, oregánóval és pirospaprika-darabkákkal, és enyhén meghintjük zsemlemorzsával, a tetejére néhány darab vajat teszünk.

3. A tőkehalat 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 7-10 percig sütjük.

4. A kész sült calabriai tőkehalat burgonyapürével tálaljuk.

Csirkecombok mézes mártásban Tefal Ingenio serpenyőben

Hozzávalók

            8 darab csirkecomb

            2 evőkanál méz

            2 evőkanál szójaszósz

            2 evőkanál  mustár

            2 evőkanál olívaolaj

            1 csipet őrölt bors

            1 csipet só

Elkészítés:

1. Keverjük össze a mézet, a szójaszószt, a mustárt, az olívaolajat, a borsot és a sót. Pácoljuk a csirkecombokat ebben a keverékben egy éjszakán át a hűtőszekrényben.

2. A tűzhelyen melegítsünk fel egy sütőbe helyezhető serpenyőt. Vegyük ki a csirkecombokat a pácléből, és a serpenyőben minden oldalukon egyenletesen barnítsuk meg őket.

3. Vegyük le a serpenyőt a csirkecombokkal a tűzhelyről, és öntsük hozzá a maradék pácot.

4. A csirkecombokat a serpenyőben 200 °C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

5. A kész csirkecombokat zöldsalátával vagy újhagymával díszített burgonyapürével tálaljuk.

Milyen a sütőbe helyezhető serpenyő? Mindenképpen levehető fogantyúval rendelkezik

Serpenyő, amelyet gond nélkül használhatunk a tűzhelyen majd tehetjük a sütőbe? Ilyenek a Tefal Ingenio Unlimited serpenyők, amelyek levehető fogantyúval rendelkeznek. Ezzel a serpenyővel mindenféle tűzhelyen lehet főzni: teljes mértékben kompatibilis a kerámialapos , az elektromos, a gázlés az indukciós főzőlapokkal is.

Ha Tefal Ingenio Unlimited serpenyő fogantyúját levesszük, akkor a sütőbe is tehetjük. És ha nem fogy el az étel, tegyük a speciális műanyag fedelet a serpenyőre, és tároljuk a kihűlt ételt a hűtőben.

A serpenyő anyaga is számít

Betehetjük-e a serpenyőt a sütőbe? Fontos szempont, hogy milyen anyagból készült. Ezért csak olyan serpenyőt használjunk a sütáben, amelynek anyaga ellenáll a magas hőmérsékletnek. A Tefal Ingenio Unlimited konyhai serpenyők pontosan ilyenek.

Az ilyen konyhai serpenyőket  a fogantyú eltávolítása után azonnal betehetjük a sütőbe.  Rendkívül tartós anyagból készült, vadonatúj Titanium Anti-Scratch tapadásmentes felülettel rendelkeznek, amely hatszor tovább bírja, mint a hagyományos Tefal serpenyők felületei.

A Tefal Ingenio Unlimited ezért ideális olyan ételek elkészítéséhez, amelyeket először serpenyőben a tűzhelyen kell főzni, majd pedig a sütőbe helyezni. Így megtapasztalhatjuk  a főzés új módját, amely új ízek és kulináris élmények előtt nyitja meg az utat.

A Tefal Ingenio Unlimited serpenyő  további előnyei

Az intelligens  Tefal Ingenio Unlimited serpenyők készletben kaphatók. Ebben a készletben olyan edényeket és serpenyőket találunk, amelyeknek egyszerűen cserélhető a levehető fogantyújuk. Ez a fogantyú akár 10 kilogrammos terhelhetőséget is kibír, vagyis  az egész családnak készült ebédet is.

Az is nagyon praktikus, hogy  a Tefal Ingenio Unlimited edények és serpenyők egymásra rakhatók, ha levesszük a fogantyút,  kényelmesen egymásra pakolhatjuk őket. Ezzel rengeteg helyet takaríthatunk meg a konyhában.

Hogyan ápoljuk az edényeket és serpenyőket, hogy sokáig használhassuk őket?

Hogyan tisztítsuk a Tefal Ingenio Unlimited edényeket és serpenyőket? Először hagyjuk a serpenyőt teljesen kihűlni, majd kézzel, forró vízben, puha szivaccsal mossogassuk el. Ha levesszük  a fogantyút a serpenyőből, akkor a mosogatógépbe is betehetjük őket. A Tefal Ingenio Unlimited levehető fogantyúját kizárólag kézzel mossuk el, és ne tegyük a mosogatógépbe.

A sütőben és tűzhelyen egyaránt használható serpenyővel történő főzés igazi kulináris kalandot kínál. Azzal, hogy az étel elkészítéséhez egyszerre használhatjuk a tűzhelyet és a sütőt, igazán különleges ízélményben lehet részünk. Ugyanakkor ez az egyedülálló főzési módszer ösztönözni fogja kreativitásunkat új receptek kitalálásában és kipróbálásában.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent