1.
Tegye a gép táljába a meleg vizet a cukorral, a száraz élesztőt és a lisztet. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V3 sebesség 30 mp
2.
Ezután hagyja pihenni 15 percig.
3.
A gép táljában lévő élesztős keverékhez adja hozzá a lisztet, az olívaolajat és a sót, majd nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Tésztakampó
V2 sebesség 8 perc
4.
Helyezze a tésztát egy lisztezett felületre. Kézzel nyomja négyzet alakúra. Hajtsa az oldalát a közepe felé, és ismét lapítsa el.
5.
Formázza a tésztát kerek cipóvá a végekkel lefelé, és helyezze sütőpapírral bélelt tepsire. A tészta felületét enyhén olajozza meg, és nedves ruhával takarja le.
6.
Hagyja a tésztát 1 órán át meleg helyen kelni.
7.
Melegítse elő a sütőt 240 fokra, süsse a kenyeret kb. 30 percig (ne legyen túl sötét), majd hagyja kissé kihűlni.
8.
Amíg a kenyér sül, készítse el a töltelék „fűszerolajat”.
9.
Először is hámozza meg és aprítsa finomra a fokhagymát, majd tegye egy kis tálba.
10.
Tépkedje le a kakukkfű- és petrezselyemleveleket, és adja a kis tálhoz a fokhagymával együtt.
11.
Reszelje le a sajtot, és tegye félre.
12.
A fokhagyma-kakukkfű-petrezselyem keverékhez adja hozzá az olívaolajat, és sózza meg.
13.
A kenyeret hosszában és keresztben többször vágja be majdnem az aljáig, úgy, hogy kb. 2 cm-es „kockák” keletkezzenek a felszínen.
14.
Kenje meg a kenyeret a „fűszerolajos” keverékkel, különösen a mélyedésekben, és szórja meg a sajttal.
15.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig süsse, amíg a sajt megolvad.
Ajánlott termékek