• Reggeli
  • 27.9.2023

Fehér kenyér tészta - A Tefal Coach Black QB900838 konyhai robotgép receptje

5 (1x)
1.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
170 perc
Főzési idő
Főzési idő
25 perc

Összetevők

  • 34 cl víz
  • 20 g friss pékélesztő
  • 500 g fehér liszt
  • 1 teáskanál só

Utasítás 

1.

Egy külön tálban 10 perc alatt oldja fel az élesztőt a vízben.

Tipp

A víz hőmérséklete - Ahhoz, hogy a sütőpor megfelelő munkát végezzen: Használjon meleg vizet, ha hideg helyiségben tartózkodik. Használjon hideg vizet, ha meleg helyiségben tartózkodik.

2.

Tegye a lisztet és a sót a gép táljába.

Tipp

Ügyeljen a felhasznált só mennyiségére - Ügyeljen a só mennyiségére! A túl sok só megakadályozza, hogy az élesztő felfusson.

3.

Rögzítés: Tésztakampó

V1 sebesség 1 perc

V2 sebesség 10 perc

Nyomja meg a „Start” gombot, és a program során fokozatosan adagolja a víz és élesztő keveréket.

Javítás

Ellenőrizze az előkészületeket - A fehér kenyértésztát egyenletesen kell összegyúrni, hogy sima állagú legyen. A fehér kenyértészta állaga túl kemény: Ha az összetevők nem simulnak ki, és a keverék nem tapad, adjon hozzá egy kevés vizet. A fehér kenyértészta állaga túl lágy: Ha az összetevők túl gyorsan simává válnak, és a keverék ragacsos, adjon hozzá egy kis lisztet. 

4.

Azonnal takarja le a tésztát egy ruhával, és hagyja 45 percig meleg helyen pihenni.

Javítás

Ellenőrizze az előkészületeket - 30 perc elteltével a fehér kenyértészta méretének hasonlónak kell lennie: Ha a fehér kenyér tésztája túlkelt: a tészta túl meleg, tegye be 5 percre a hűtőbe. Ha a fehérkenyér tésztája nem kelt meg eléggé: a tészta túl hideg, tegye melegebb szobába vagy 30°C-ra a sütőbe.

5.

Most helyezze a tésztát egy lisztezett felületre. Lapítsa kézzel négyzet alakúra. Hajtsa a csúcsokat középre, és ismét lapítsa ki. Ismételje meg a műveletet másodszor is. Formázzon belőle egy hosszú cipót, és helyezze egy tepsibe. A tészta felületét enyhén nedvesítse meg, és nedves ruhával takarja le. Hagyja ismét 90 percig meleg helyen pihenni.

Javítás

Ellenőrizze az előkészületeket - 30 perc elteltével a fehér kenyér méretének hasonlónak kell lennie: Ha a fehér kenyér túlkelt: túl meleg a tészta, tegye a hűtőbe 5 percre. Ha a fehér kenyér nem kelt meg eléggé: túl hideg a tészta, tegye melegebb helyiségbe vagy 30°C-ra a sütőbe.

6.

Melegítse elő a sütőt 230 fokra.Nedvesítse be újra a kenyér felületét egy ecsettel. Készítsen bevágásokat késsel. Süsse a kenyeret 25 percig 230 fokon.

7.

Fogyasztás előtt hagyja kihűlni a rácson.

Tipp

Sütőben sütés - Mivel segítheti a sütést? Tegyen egy csésze vizet a sütőbe a kenyérrel.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent