1.
A gép táljába öntse bele az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a langyos tejet, majd nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V4 sebesség 30 mp
2.
A gép táljában lévő élesztő-cukor-tej keverékhez adja hozzá a lisztet, a darabokra vágott puha vajat és a sót, majd nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Tésztakampó
V2 sebesség 4 perc
3.
Hagyja kelni legalább 1 órán át, amíg a tészta a duplájára nem kel.
4.
A töltelékhoz a vajat egy serpenyőben olvassza meg, és ízlés szerint keverje össze a cukorral és a fahéjjal.
5.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsa ki kb. 35/50 cm-es téglalap alakúra.
6.
Kenje meg a tésztát az olvasztott vajjal.
7.
A hosszabbik oldalról tekerje fel tekercsbe, és vágja 12 szeletre.
8.
Tegye a fahéjas kifliket egy tepsibe, és hagyja még 30 percig kelni.
9.
Közben melegítse elő a sütőt 180 fokra.
10.
Süsse a fahéjas süteményeket kb. 20 percig.
11.
Amint a fahéjas sütemények a sütőbe kerülnek, készítse el a cukormázat. Egy külön tálban keverje össze a krémsajtot, a lágyított vajat és a porcukrot.
12.
Vegye ki a fahéjas süteményeket a sütőből, majd azonnal kenje meg a mázzal a fahéjas süteményeket.
Ajánlott termékek