• Tippek és praktikák
  • 5.7.2023

Ételek egész hétre való gyors elkészítése

5 (1x)
Ételek egész hétre való gyors elkészítése   - header 96.png

Segítünk, hogyan készítsen ételeket egész hétre egyszerűen és mindenekelőtt gyorsan! Nem kell profi szakácsnak lennie, velünk Ön is meg tudja csinálni! Vegyük végig lépésről lépésre, hogyan főzhet egy hétre elegendő ételt, és egyúttal hogyan tehermentesítheti is a családi költségvetést.

Ételek elkészítése egy hétre - a szabályok

Szeretne egész hétre elegendő ételt készíteni? Akkor megéri betartani néhány alapszabályt. Ha egy hétre előre elkészíti és megfőzi az ételeket, időt és sokszor pénzt is megtakarít a munkahét során. Tehát milyen szabályokat érdemes követni, amikor megtervezi az ételeket egy hétre előre?

Készítsünk étkezési tervet

Hogyan készítsünk ételt az előttünk álló hétre? Az első lépés a heti menü összeállítása. Tehát szánjunk rá egy pillanatot, üljünk le, és tervezzük meg az előttünk álló hét étkezéseit. Ennek a menünek tartalmaznia kell a vacsorákat (vagy uzsonnákat), és ha nem a munkahelyünkön vagy az iskolában eszünk, akkor az ebédeket is.

Koncentráljunk a fagyasztóba tehető ételek előkészítésére

Ha olcsó ételeket szeretnénk készíteni a hétre, összpontosítsunk azokra az ételekre, amelyek hosszú távú tárolásra és fagyasztásra alkalmasak. Ezért nem rossz ötlet meal prep dobozolásba kezdenünk.

Mit jelent a meal prep? A dobozolás lényege, hogy egyszerre többféle ételt főzünk, porciózzuk őket, és dobozolva a hűtőbe vagy a fagyasztóba tesszük, majd a következő napokban elfogyasztjuk.

Dobozolt ételek - receptek

●  Tészta különböző módokon elkészítve- sült tészta, tésztasaláták, tészta mártással és hússal (tésztaételek fagyasztó dobozokban, de csak a hűtőszekrénybe téve).

●  Pörköltek

●  Zöldséges hús keverékek

●  Levesek - alaplevek és sűrű levesek (borscs, lencseleves, csicseriborsóleves, burgonyaleves)

●  Szaftos fogások - vadas mártás szűzpecsenye hússal, paradicsomos marhahús, bolognai darált hússal, lecsós csirke, paprikás csirke

●  Rizsételek - rizottó, rizspuding 

●  Hüvelyesekből készült ételek - chili con carne, borsófőzelék kolbásszal, savanyú lencsefőzelék, hüvelyes saláták.

●  Lecsó

Vásároljuk meg a szükséges összetevőket

Készítsük össze az összes szükséges hozzávalót a megtervezett menü szerint. Először ellenőrizzük, hogy mi van otthon, és a többi hozzávalót minden recepthez egyszerre vásároljuk meg.

A heti menüt a hétvégén készítsük el

Mindig hétvégén kezdjük el megtervezni a jövő heti menüt, majd főzzünk is meg mindent. A szombatot szánjuk a heti menü megtervezésére és a szükséges hozzávalók beszerzésére, majd vasárnap fel is dolgozhatjuk ezeket. Valószínűleg pont a hétvégén lesz elegendő időnk arra, hogy mindezt kivitelezzük.

Kezdjünk bele az egész heti menü elkészítésébe

A hétvége a tökéletes alkalom arra, hogy nekiálljunk az egész heti menü elkészítésének. Hogyan főzhetünk egy hétre elegendő ételt anélkül, hogy egész napot eltöltenénk vele? Használjuk a Tefal Cook 4me Touch WiFi intelligens multifunkciós edényt, amellyel egyszerre akár hat személyre is főzhetünk.   

Ebben az intelligens multifunkciós edényben számos ételt készíthetünk, hiszen 13 sokoldalúan használható üzemmód közül választhatunk. Ha egész hétre főzünk, különösen értékelni fogjuk az edény kukta funkcióját, amelynek köszönhetően egyes ételek (például sűrű zöldséglevesek, burgonyaleves, lecsó, stb.) tíz perc alatt, míg tucatnyi más recept 20 perc alatt elkészül. Sőt, a Tefal Cook4me Touch Wifi készülékben a főzés akár hatszor gyorsabb, mint egy hagyományos edényben!   

A heti étkezések megtervezésekor a Tefal intelligens edénye más módon is segítségünkre lehet. Csak adjuk meg a hűtőszekrényben és a spájzban lévő hozzávalókat az alkalmazásban, az alkalmazás ezután több tucat receptet kínál fel, amelyek közül válogathatunk és elkészíthetjük ezeket az előttünk álló hétre.

Tudta? A Tefal elektromos kuktákkal akár 80%-os energiamegtakarítást érhet el a hagyományos főzési módszerekhez képest! A tesztet 2022-ben végezték, burgonya elkészítésénél.

Dobozokban készítsük elő a heti főzéshez szükséges hozzávalókat is!

Azután, hogy a hétvégén egyszerre megfőztük a heti menüt, az egyes ételeket dobozoljuk be és tegyük a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Viszont van egy másik lehetőség is, mégpedig, hogy szintén vasárnap készítsük elő a heti főzéshez szükséges hozzávalókat az egész hétre, kiporciózva, dobozolva, és azokat tároljuk őket a hűtőben.

Az ételelőkészítés során előre felszeletelhetjük a zöldségeket például a lecsóhoz, a kínai alapot vagy a szűzpecsenye alapját. Hét közben ezután  csak annyit kell tennünk, hogy délután vagy este elővesszük a Tefal Cook4me Touch WiFi multifunkciós edényt, beletesszük a szükséges hozzávalókat, és percek alatt kész a friss vacsora!   

Ha egész hétre elkészítjük az ételeket, akkor egy rohanó munkahéten délután vagy este nem fogunk a hűtőszekrény előtt állni, és azon töprengeni, hogy mit főzzünk magunknak és a háztartás többi tagjának. Azzal, hogy a heti menüt előre megtervezzük és elkészítjük, időt és pénzt takaríthatunk meg, miközben biztosítjuk az otthoni nyugalmat és békét. 

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent