• Desszert
  • 1.11.2023

Eperkrém torta - A Tefal Coach Black QB900838 konyhai robotgép receptje

robot_strawberry cake.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
660 perc
Főzési idő
Főzési idő
0 perc

Összetevők

  • 4,5 cl víz
  • 45 g cukor
  • 36 cl teljes tej
  • 1 vaníliarúd
  • 30 g cukor
  • 2 tojássárgája
  • 33 g kukoricakeményítő
  • 35 g cukor
  • 35 g vaj
  • 145 g vaj
  • 280 g eper
  • 115 g marcipán
  • 4 tojás
  • 125 g cukor
  • 125 g liszt

1.

A mandulamasszát vékonyan nyújtsa ki egy munkafelületen. Tésztagyűrűvel vágjon ki egy 20 cm átmérőjű kört. Tegye félre.

2.

Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

3.

Kezdje a piskótatésztával. Tegye a tojásokat és a cukrot a gép táljába, és nyomja meg a „Start” gombot.

V6 sebesség 4 perc

4.

Óvatosan, kézzel, egy spatula segítségével keverje bele a lisztet.

5.

Vajazza ki és bélelje ki a 26 cm-es tepsit. Öntse bele a keveréket, és 180 fokon 25 percig süsse.

6.

Forgassa ki a formából, és felhasználás előtt hagyja kihűlni.

7.

Miután kihűlt, helyezze egy vágódeszkára. Helyezze a kezét a piskóta közepére, és egy kenyérvágó késsel fűrészelő mozdulattal vágja be vízszintesen. Tartsa ugyanazt a vágási pozíciót, és a támasztó kezével forgassa meg a tortát. Ha a piskótát körbevágta, fejezze be a közepéig a vágást. A piskótákat egy 20 cm átmérőjű tésztagyűrűvel vágja ki. Tegye félre.

8.

A tésztakrém elkészítéséhez egy lábasban forralja fel a tejkeveréket a cukorral és a vaníliamaggal, és rendszeresen keverje meg egy spatulával.

9.

Adja hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V6 sebesség 2 perc

10.

Nyomja le a „Start” gombot, majd a forró tejes keveréket csorgassa bele, miközben a gépet járni hagyja.

Rögzítés: Flex habverő

V3 sebesség 1 perc

11.

Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve forralja 3 percig. Vegye le a tűzről.

12.

Adja hozzá a felkockázott vajat, és keverje össze. Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.

13.

A szirup elkészítéséhez forralja fel a cukrot és a vizet a tiszta edényben. Hagyja kihűlni.

14.

Az epret mossa meg, hámozza meg és vágja félbe.

15.

Bélelje ki a tésztagyűrűt egy acetát lappal. Helyezzen egy piskótát az aljára. Kenje meg sziruppal.

16.

Rendezze el az epreket, néhányat a tetejére, felfelé, a többit pedig az oldalára, szorosan az acetát lapra ragasztva.

17.

Öntse a kihűlt tésztakrémet a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Keverőedény

V3 sebesség 30 mp

18.

Mérje le a vajat, és kissé puhítsa meg.

19.

Nyomja le a „Start” gombot, és kanalanként adagolja hozzá a vajat. Időnként egy spatulával kaparja meg az edény széleit, hogy kiszabaduljon a vaj, amely nem keveredett el a többivel. A keveréknek tökéletesen simának kell lennie.

Rögzítés: Keverőedény

V3 sebesség 6 perc

20.

Öntse a krém egy részét a tésztagyűrűbe. Egy kis spatula segítségével jól oszlassa el a keveréket a széleken, hogy az eper jól összeálljon.

21.

Tegye a maradék epret a közepére úgy, hogy a tortát gyümölcs borítsa.

22.

Fedje be egy második réteg krémmel, a szélektől 1 cm-re, és helyezze rá a második piskótát. Kenje meg sziruppal.

23.

Ismét vékonyan kenje meg a krémmel, majd óvatosan terítse rá a mandulamasszás kört. Helyezze a tortát legalább 8 órára a hűtőszekrénybe.

24.

Távolítsa el a tésztagyűrűt. Díszítse olvasztott fehér csokoládéval, friss eperrel vagy marcipánvirágokkal.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent