1.
A mandulamasszát vékonyan nyújtsa ki egy munkafelületen. Tésztagyűrűvel vágjon ki egy 20 cm átmérőjű kört. Tegye félre.
2.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
3.
Kezdje a piskótatésztával. Tegye a tojásokat és a cukrot a gép táljába, és nyomja meg a „Start” gombot.
V6 sebesség 4 perc
4.
Óvatosan, kézzel, egy spatula segítségével keverje bele a lisztet.
5.
Vajazza ki és bélelje ki a 26 cm-es tepsit. Öntse bele a keveréket, és 180 fokon 25 percig süsse.
6.
Forgassa ki a formából, és felhasználás előtt hagyja kihűlni.
7.
Miután kihűlt, helyezze egy vágódeszkára. Helyezze a kezét a piskóta közepére, és egy kenyérvágó késsel fűrészelő mozdulattal vágja be vízszintesen. Tartsa ugyanazt a vágási pozíciót, és a támasztó kezével forgassa meg a tortát. Ha a piskótát körbevágta, fejezze be a közepéig a vágást. A piskótákat egy 20 cm átmérőjű tésztagyűrűvel vágja ki. Tegye félre.
8.
A tésztakrém elkészítéséhez egy lábasban forralja fel a tejkeveréket a cukorral és a vaníliamaggal, és rendszeresen keverje meg egy spatulával.
9.
Adja hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V6 sebesség 2 perc
10.
Nyomja le a „Start” gombot, majd a forró tejes keveréket csorgassa bele, miközben a gépet járni hagyja.
Rögzítés: Flex habverő
V3 sebesség 1 perc
11.
Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve forralja 3 percig. Vegye le a tűzről.
12.
Adja hozzá a felkockázott vajat, és keverje össze. Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.
13.
A szirup elkészítéséhez forralja fel a cukrot és a vizet a tiszta edényben. Hagyja kihűlni.
14.
Az epret mossa meg, hámozza meg és vágja félbe.
15.
Bélelje ki a tésztagyűrűt egy acetát lappal. Helyezzen egy piskótát az aljára. Kenje meg sziruppal.
16.
Rendezze el az epreket, néhányat a tetejére, felfelé, a többit pedig az oldalára, szorosan az acetát lapra ragasztva.
17.
Öntse a kihűlt tésztakrémet a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Keverőedény
V3 sebesség 30 mp
18.
Mérje le a vajat, és kissé puhítsa meg.
19.
Nyomja le a „Start” gombot, és kanalanként adagolja hozzá a vajat. Időnként egy spatulával kaparja meg az edény széleit, hogy kiszabaduljon a vaj, amely nem keveredett el a többivel. A keveréknek tökéletesen simának kell lennie.
Rögzítés: Keverőedény
V3 sebesség 6 perc
20.
Öntse a krém egy részét a tésztagyűrűbe. Egy kis spatula segítségével jól oszlassa el a keveréket a széleken, hogy az eper jól összeálljon.
21.
Tegye a maradék epret a közepére úgy, hogy a tortát gyümölcs borítsa.
22.
Fedje be egy második réteg krémmel, a szélektől 1 cm-re, és helyezze rá a második piskótát. Kenje meg sziruppal.
23.
Ismét vékonyan kenje meg a krémmel, majd óvatosan terítse rá a mandulamasszás kört. Helyezze a tortát legalább 8 órára a hűtőszekrénybe.
24.
Távolítsa el a tésztagyűrűt. Díszítse olvasztott fehér csokoládéval, friss eperrel vagy marcipánvirágokkal.
Ajánlott termékek