1.
A tészta elkészítése előtt 1 órával vegye ki a vajat a hűtőből, és kockázza fel, vagy tegye 5-10 másodpercre a mikrohullámú sütőbe, hogy kissé megpuhuljon (anélkül, hogy megolvadna).
A vaj hőmérséklete - A vaj hőmérséklete fontos, azért hogy jól be tudjon épülni. Ha túl kemény, nem fog jól beépülni. Ha túl puha, a tészta túl ragadós lesz, és nehéz lesz vele dolgozni.
2.
Rögzítés: Keverőedény
V1 sebesség 30 mp
V8 sebesség 1 perc 30 mp
Tegye a cukrot, a tojássárgáját, a vizet, a vajat és a sót a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.
3.
Rögzítés: Keverőedény
V1 sebesség 45 mp
Adja hozzá az első lisztmennyiséget, és nyomja meg a „Start” gombot.
4.
Rögzítés: Keverőedény
V1 sebesség 1 perc 45 mp
Adja hozzá a második mennyiségű lisztet, és nyomja meg a „Start” gombot.
Az édes, omlós péksüteményének hasonlítania kell: Ha az édes omlós tészta túl darabos: "Adhat hozzá egy kis vizet, hogy a tésztából golyót formázzon." Ha az édes omlós tészta túl ragacsos: Adjon hozzá egy kis lisztet.
5.
Egy spatulával helyezze a tésztát egy enyhén lisztezett felületre. Formázza a tésztát egy töltetté. 2 lap sütőpapír között vékonyan nyújtsa ki, és pihentesse 1 órán át hűvös helyen. Amikor kihűlt, leveheti a 2 lap sütőpapírt, várjon 3 percet, amíg a tészta megpuhul, hogy könnyen kibélelhesse a formát.
Miért kell formázni? A tészta golyóvá formálása lehetővé teszi, hogy a hűtőszekrényből kivéve könnyebben ki lehessen sodorni.
6.
A tészta készen van, felhasználhatja egy másik recepthez, vagy kitekerheti és 160 fokon 15 percig sütheti.
Ajánlott termékek