1.
Vágja a csokoládét apró darabokra, és rendszeres keverés mellett óvatosan olvassza fel egy bain-marie edényben. Amikor az állaga sima és folyós, elkészült. Vegye le a tűzről.
2.
Válassza szét a tojásfehérjét a sárgájától.
3.
Tegye a tojásfehérjét a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V8 sebesség 1 perc
4.
Egy tálban keverje össze a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét egy spatulával.
5.
Nagyon óvatosan keverjen a csokoládé és a tojássárgája keverékébe egy nagy kanálnyi tojásfehérjét.
6.
Ezután fokozatosan adja hozzá a maradék fehérjét, óvatosan hajtogatva, hogy habot kapjon. Tegye félre.
7.
A körte szirupját gyűjtse össze, és tegye egy tálba, majd csepegtesse le a körtét.
8.
Vágjon 3 fél körtét vékony szeletekre, a többit pedig kockákra.
9.
Helyezzen egy ugyanolyan méretűre vágott sütőpapírt a Charlotte forma aljára.
10.
Mártsa a kekszeket a körteszirupba, és rendezze el őket a forma szélén.
11.
Öntse rá a csokoládéhab felét, és helyezze rá a körtekockák felét.
12.
Fedje be a körteszirupba áztatott piskótás csokoládéhabot, és ismételje meg az előző lépést: öntse rá a csokoládéhabot, 4 evőkanálnyi mennyiséget megtartva, majd fedje be a felkockázott körtével.
13.
Fejezze be a maradék csokoládéhabbal, és tegyen a tetejére szirupba mártott piskótát.
14.
Tegyen a tetejére egy tányért, hogy a torta lapos legyen, és tegye a hűtőbe legalább 8 órára.
15.
Vegye ki a tortát a formából egy tányérra vagy tálalótálra.
16.
Díszítse szirupos körteszeletekkel, csokoládédarabokkal és mandulapehellyel. Azonnal tálalja.
Ajánlott termékek