• Snack
  • 9.5.2023

Csicsóka leves csicsóka chipszel #TefalOsziReceptek

Topinambur polévka s lupínky.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
5 perc
Főzési idő
Főzési idő
10 perc

Összetevők

  • 600 g hámozott csicsóka
  • 300 g cukkini
  • 100 g vaj
  • 1 nagy hagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • Vegyes fűszernövények (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom)
  • 1 liter víz
  • Zsír a sütéshez
  • 2 dcl fehérbor
  • 100 ml 33%-os tejszín

Reszeljünk le két csicsókát, és süssük aranybarnára a zsiradékban.

A maradék csicsókát és cukkinit vékony szeletekre szeljük.

A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk.

Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát.

Enyhén megpirítjuk, majd adjuk hozzá a cukkinit és a csicsókát.

Keverjük össze, és öntsük fel vízzel és borral.

Ízesítsük sóval és fűszernövényekkel.

Kapcsoljuk be a nyomás alatti főzést, és főzzük tíz percig.

Turmixoljuk le a kész ételt, és adjuk hozzá a citromlevet és a tejszínt.

Turmixoljuk össze még egyszer, és forraljuk fel.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent