1.
A craquelin keksz elkészítéséhez tegye a gép táljába a vajat, a barna cukrot és a lisztet. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Keverőedény
V6 sebesség 1 perc 30 mp
2.
A tésztát 2 sütőpapír között vékonyan, 2 mm vastagságúra nyújtsa ki. Tegye 15 percre a fagyasztóba.
3.
Vegye ki a fagyasztóból, és távolítsa el a felső papírlapot. Vágjon ki a tésztából kerek, kb. 3 cm átmérőjű köröket egy kerek süti kiszúróval. Tegye félre a fagyasztóba, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást.
4.
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
5.
A choux tészta elkészítéséhez tegye a vizet, a sót, a cukrot és a kockára vágott vajat egy lábasba. Hagyja óvatosan párolódni, hogy a vaj megolvadjon.
6.
Vegye le a tűzről, és egyszerre adja hozzá a lisztet. Tegye vissza alacsony hőfokra, és gyorsan keverje össze egy spatulával. A tésztának el kell válnia a tepsi szélétől, és egy golyót kell alkotnia.
7.
Tegye a keveréket a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot, majd gyúrja át a tésztát, hogy a hőmérsékletet lejjebb vigye, így a tojás nem alvad meg, amikor beleönti.
Rögzítés: Keverőedény
V4 sebesség 2 perc
8.
Egy külön tálban mérje le a tojásokat, és enyhén verje fel őket.
9.
Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként adja hozzá a felvert tojásokat, miközben a gépet járni hagyja. Állítsa be a tojások mennyiségét úgy, hogy rendszeresen ellenőrzi a tészta állagát: a habverő végén kemény csúcsot kell képeznie.
Rögzítés: Keverőedény
V4 sebesség 5 perc
10.
Tegye a choux tésztát egy 12 mm átmérőjű nem bordázott fúvókával ellátott cukrász zacskóba, és formázzon belőle kb. 3 cm átmérőjű formákat egy kizsírozott tepsibe.
11.
Minden choux-ra helyezzen egy fagyasztott craquelin kekszkorongot. Süsse kb. 30 percig 200 fokon, 20-25 perc után nyissa ki a sütőajtót, hogy a nedvességet eltávolítsa. Hagyja kihűlni egy rácson.
12.
A tésztakrém elkészítéséhez forralja fel a tejet és a cukrot egy lábasban, és rendszeresen keverje meg egy spatulával. Adja hozzá a pralinét.
13.
Tegye a gép táljába a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V6 sebesség 2 perc
14.
Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként öntse bele a forró tej-cukor keveréket, miközben a gépet járni hagyja.
Rögzítés: Keverőedény
V3 sebesség 1 perc
15.
Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A keveréknek teltebbnek és sűrűbbnek kell lennie. Alacsony lángon 3 percig forralja, folyamatosan kevergetve. Vegye le a tűzről.
16.
Adja hozzá a vajat, és keverje össze. Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.
17.
A kihűlt keveréket tegye a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Keverőedény
V3 sebesség 2 perc
18.
Egy kis 6 mm-es sima fúvókával készítsen lyukat a choux aljára. Ez lehetővé teszi a fúvóka behelyezését.
19.
A tésztakrémet töltse át egy kis, vékony cukrász zacskóba.
20.
Óvatosan töltse meg a choux-kat, amíg azok nehezek nem lesznek.
Ajánlott termékek