• Snack
  • 23.1.2023

Burgonyahéj chips - recept a forró levegős sütőhöz #zerowaste

1.8 (9x)
Bramborové chipsy ze slupek.jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 12 megmosott burgonya héja
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • Tengeri só

Helyezze a tiszta burgonyahéjat egy friss vízzel teli edénybe. Hagyja ázni 10 percen át. Finoman törölje át a héjakat egy konyharuhával.

Helyezze tálba, majd adja hozzá az olajat, és keverje el.

Tegye a héjat az Easy Fry készülékbe a normál tepsin.

Állítsa be a FRIES programot 200°C-on, 8 percre.

4 perc elteltével keverje át óvatosan a burgonyát, majd folytassa a programot további 4 percig.

Ha nem pirult meg eléggé, indítsa újra a programot 1-2 percre.

Amikor az összes héj ropogós, vegye ki.

Szórja meg egy kevés tengeri sóval. Tálalja azonnal.

A burgonyahéj felhasználásához. Minél vékonyabb a héj, annál ropogósabb lesz. Adjon hozzá fűszernövényeket (oregánó, kakukkfű) az olajjal és a sóval együtt. A chipset más zöldségek héjából is elkészítheti (édesburgonya, répa, stb.).

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent