• Snack
  • 6.5.2024

Brazil sajtos zsemle (Pão de queijo) - Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő FW201

brazilské sýrové bochánky Pao de queijo.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
10 perc

Összetevők

  • 200 g tápiókaliszt
  • 38 cl tej
  • 5 cl olívaolaj
  • 120 g reszelt sajt (Emmentáli, Gruyère)
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

1. LÉPÉS: Öntse a tápiókalisztet egy edénybe. Forralja fel a tejet és az olajat egy lábasban. Gyorsan öntse a folyadékot a lisztre, és keverje erőteljesen, hogy kissé ragacsos, rugalmas keveréket kapjon.

2. LÉPÉS: Adja hozzá a sajtot, a tojást, a sót és a szerecsendiót. Egy spatulával keverje bele.

3. LÉPÉS: Tegye a keveréket egy tepsibe, és terítse szét, hogy a hűtőszekrényben 30 perc alatt gyorsan kihűljön.

4. LÉPÉS: Vegye ki a tepsit, és formázzon 18 golyót kézzel. Ha a tészta ragadós, használjon egy kevés lisztet. Tegyen egy alufóliát a lapra. Óvatosan tegye a golyókat a készülékbe, hagyjon közöttük helyet, hogy a levegő keringhessen. Kezdje el a sütést. A végén szép aranyszínű golyókat kell kapnia.

5. LÉPÉS: Folytassa a sütést, amíg az összes golyó meg nem sül. Hagyja kihűlni, majd tálalja avokádó és mangó „szalszával”, salátával vagy guacamoléval.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent