• Desszert
  • 6.5.2024

Brazil répatorta (Bolo de Cenoura) - Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő FW201

Brazilský mrkvový dort (Bolo de Cenoura).jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
41 perc

Összetevők

  • 200 g reszelt sárgarépa
  • 2 tojás
  • 100 g növényi olaj
  • 180 g porcukor
  • 170 g T45 liszt
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 5 g sütőpor (0,5 tasak)
  • 100 g víz
  • 60 g porcukor
  • 30 g keserű kakaópor
  • 80 g vaj
  • 1 evőkanál tápióka keményítő

1. LÉPÉS: Tegye a sárgarépát, a tojást és az olajat egy szűk edénybe. Botmixerrel keverje simára és homogénre. Öntse a keveréket egy tálba, és adja hozzá a cukrot, a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport. Keverje össze egy spatulával.

2. LÉPÉS: Vajazzon és lisztezzen ki egy 20 cm × 6 cm-es gyűrűs sütőformát. Öntse a keveréket a formába.

3. LÉPÉS: Tegye a gombócokkal teli tálcát a lappal felszerelt készülékbe. Kezdje el a sütést.

4. LÉPÉS: Vegye ki a tortát a formából, tegye egy rácsra, majd hagyja kihűlni.

5. LÉPÉS: Öntse a vizet, a cukrot és a kakaót egy lábasba. Keverje habverővel, miközben 30 másodpercig alacsony lángon forralja. Vegye le a tűzről. Adja hozzá a vajat és a tápióka keményítőt. Keverj át, és gyorsan tegye vissza a tűzre, hogy a keverék besűrűsödjön.

6. LÉPÉS: Öntse a keveréket a torta tetejére, majd egy kanállal rajzoljon apró hullámokat a torta oldalára. Élvezze a finom ízeket.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent