• Desszert
  • 6.5.2024

Brazil „esőcsepp” fánk (Bolinho de Chuva) - Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő FW201

Brazilské koblihy (Bolinho de Chuva).jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
12 perc

Összetevők

  • 250 g ragadós rizsliszt
  • 40 g porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0,5 teáskanál őrölt kardamom
  • 2 tojás
  • 12 cl tej
  • 4 cl növényi olaj
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 50 g finomszemcséjű cukor
  • 50 g porcukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj

1. LÉPÉS: Keverje össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a kardamomot egy tálban. Ezután adja hozzá a tojást, a tejet, az olajat és az élesztőt, majd keverje össze a keveréket egy spatulával, amíg a tészta sima és egyenletes nem lesz.

2. LÉPÉS: Tegyen egy alufóliát a lapra. Két kiskanállal formázzon kis golyókat. Óvatosan tegye a golyókat a sütőbe, de hagyjon közöttük helyet, hogy a levegő keringhessen. Kezdje el a sütést. Szép arany golyókat kell kapnia.

3. LÉPÉS: Gyorsan keverje össze a cukrokat és a fahéjat egy tálban, majd forgassa meg a fánkokat a keverékben, és rázza meg az edényt, hogy jól bevonja. Ismételje meg a műveletet, amíg az összes tésztát el nem használja. Fogyassza melegen.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent