1. LÉPÉS: Tegye a csirkét, a vizet és a húsleveskockát egy lábasba. Forralja fel, és főzze kis lángon 15 percig. A csirkét csepegtesse le, és hagyja kihűlni. Tegyen félre 12 cl alaplevet a recept további részéhez.
2. LÉPÉS: Villával morzsolja össze a csirkét. Öntsön olajat egy serpenyőbe, majd süsse 2 percig, alacsony lángon a fokhagymát és a hagymát, fakanállal kevergetve. Szórja bele a csirkét, a petrezselymet, a paradicsomot és a lisztet. Főzze 2 percig, folyamatosan kevergetve. Adja hozzá a hús alaplét, és főzze további 1 percig. Vegye ki egy tepsibe, és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni.
3. LÉPÉS: Keverje össze a csirkét és a sajtot egy tálban. Egy kevés lisztből sodorjon leveles tésztát, és vágjon ki elég nagy korongokat ahhoz, hogy befedje a kiválasztott egyedi formákat. Hagyja a tésztát a széleken túlnyúlni. Töltse meg a formákat háromnegyedig a keverékkel, majd vágjon egy másik kisebb korongot, fedje le, és a széleket összecsípve zárja le.
4. LÉPÉS: Keverje össze a tojássárgáját és a tejet egy kis tálban, és kenje meg vele a mini piték tetejét.
5. LÉPÉS: Tegye a gombócokkal teli tálcát a lappal felszerelt sütőbe. Kezdje el a sütést.
6. LÉPÉS: Borítsa ki a pitét egy rácsra, és tálalás előtt hagyja kihűlni.
Ajánlott termékek