• Tippek és praktikák
  • 18.3.2022

Boldog, húsvéti sütéssel és főzéssel teli húsvéti ünnepeket - #tefalhusvetitmenu - Havas Dóra

video husveti menu bannery HU te-blog_1200x675px.jpg

A karácsony meglehetősen szigorú gasztronómiai szokásaival ellentétben a húsvét nagy változatosságot hoz magával, hiszen többek között a tavasz és a megújulás ünnepe. A húsvéti menü összeállításakor varázsolhat helyi alapanyagokból, vagy inspirálódhat a határokon túlról is. És nem csak az ünnepi időszakban érdemes kihasználni a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, éppen teremni kezdő növények frissességét!

A hagyományos húsvéti sonka, az édes húsvéti kalács, a báránysült és a tojásos ételek kétségkívül nem hiányozhatnak a húsvéti asztalról. Ne féljünk azonban egy kis improvizációtól, és ezúttal próbáljuk meg egy kicsit megváltoztatni a menüt! A rendelkezésre álló alapanyagok és a Tefal konyhai segédeszközök segítségével ez gyerekjáték lesz! A Tefal tavaszi újdonsága az Ingenio főzőedénycsalád, amely tűzhelyen való főzés és pirítás mellett sütőben is használható. A finom, krémes mártásokat, tavaszi leveseket vagy sült húsokhoz való mártásokat pedig szó szerint egyetlen gombnyomással elkészítheti az okos Perfectmix Cook turmixgépben.

A tojás, amely a születést és az új életet szimbolizálja, nemcsak húsvéti dekorációként szolgál, és a locsolóknak jár, hanem az abszolút első számú húsvéti étel is. A simára felvert tojáskrémek pillanatok alatt elkészülnek a nagy sebességű Perfectmix Cook készülékben. Készíthetünk skót tojást is: a keményre főtt tojást darált húsba forgatjuk, majd bepanírozzuk, és az Ingenio-ban kisütjük. A praktikus, egymásba rakható Ingenio készlet a hagyományos töltelék sütéséhez is tökéletes. A tradicionális lengyel húsvéti levest pedig például negyedekre vágott keményre főtt tojások díszítik. 

A finom krémlevesek vagy zöldséges húslevesek nemcsak jól esnek, hanem kiváló tavaszi méregtelenítőként is szolgálnak. A Perfectmix Cook turmixgéppel csak a képzelete szab határt! Használja ki a tavaszi friss zöldségválasztékot, valamint a télről megmaradt gyökérzöldségeket, és főzzön például egy sűrű bablevest Havas Dórával! A Perfectmix Cookban főzött levesek előnye, hogy nem kell alaplevet készítenünk, liszttel vagy keményítővel sűrítenünk, a zöldséglevesek tisztán a zöldségekből állnak, melyek ízét egy kis egészséges olajjal (olíva, napraforgó, dió, mind hidegen sajtolt) vagy vajjal lágyítjuk majd, ráadásul ezeket csak a végén adunk hozzá, így nem veszítenek tápértékükből. A Perfectmix Cook különféle dipek, zöldség-, és gyümölcsmártások elkészítéséhez is használható. Merítsen ihletet Havas Dóra húsvéti menüjéből, és főételként készítse el a zöld shakshuka finomságot spárgával és friss spenóttal!

A húsvét elképzelhetetlen az édes ételek nélkül. Még ha mi magunk kerüljük is a cukrot, mindig legyen kéznél gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomság a locsolók és a vendégek számára. Az Ingenio edényekben a kelesztett, vagy élesztő nélküli tészták egyaránt kényelmesen megsüthetők, így gyorsan elkészíthet például egy túrós süteményt, amely egyszerre gyönyörűen puha és könnyű lesz, mert a szabadalmaztatott Thermo-fusion technológiának köszönhetően tökéletesen egyenletesen sül meg. Az Ingenio nem csak, hogy a Titanium Anti-Scratch tapadásmentes felületének köszönhetően akár 6-szor kopásállóbb, mint a Tefal standard felülete, de ideális az olyan ételek elkészítéséhez is, amelyeket először a tűzhelyen kell főzni, majd a sütőben sütni. Ugyanis az edények fogantyúja egyszerűen, egyetlen kattintással eltávolítható. 

A konyhai segítők tökéletes duójával, a Perfectmix Cook turmixgéppel és az Ingenio készlettel biztosan nem fenyegeti majd a húsvét után szükséges fogyókúra veszélye. A velük való főzés önmagában is egészséges, az ételek megőrzik ízüket, színüket és ami a legfontosabb, biológiailag aktív hatóanyagaikat. Az Ingenio tapadásmentes felületein nem kell zsiradékot használnia az ételek elkészítéséhez. A Perfectmix Cookban pedig nem csak a korábban említett leveseket, szószokat és mártásokat főzheti meg, hanem párolt ételeket vagy a tökéletes reggeli turmixát is elkészítheti, hogy energiával telve induljon az új tavaszi nap!

Húsvéti receptek:

Jókai bableves

Zöld saksuka

Túrós pite eperöntettel

****************************************************************************

Gratulálok a kerthez az Instagramon @tefalhu

1. Fénykép a húsreceptekről

2. Állítsa be a #TefalHusvetiMenu hashtaggel-t

3. Nyissa meg a Perfectmix Cook létesítményt és a Tefal Ingenio Unlimited rendezvény csapatát

****************************************************************************

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent