1. LÉPÉS: Készítse el a sajttorta alapját. Vajazzon ki egy 18 cm-es tortaformát. A filo tésztalapokat párban ragassza egymáshoz, és ecsettel kenje meg őket olvasztott vajjal. Tegye őket a formába, egymás után ahogyan megy. Távolítsa el a felesleges tésztát a forma körüli részből, és a pazarlás elkerülése érdekében tegye vissza a formába, és használja fel az összeset.
2. LÉPÉS: Aprítsa fel a pisztáciát aprítógépben. Adja hozzá a maradék olvasztott vajat és a porcukrot, majd ismét gyorsan keverje össze, hogy minden elkeveredjen.
3. LÉPÉS: Öntse a keveréket a formába a filo tésztalapra. Egyenletesen oszlassa el, és egy kanállal óvatosan pakolja össze.
4. LÉPÉS: Készítse elő a sajttorta készítőt. Tegye a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a tejszínt és a lágysajtot egy edénybe, és elektromos habverővel verje fel. Amikor a keverék habos, öntse a formába.
5. LÉPÉS: Tegye a baklava sajttortát tartalmazó formát a tányérral ellátott készülékbe. Indítsa el a főzési folyamatot.
6. LÉPÉS: Közben készítse el a szirupot. Öntse a vizet, a cukrot és a mézet egy lábasba, közepes lángon. Keverje össze egy spatulával, és hagyja a szirupot kb. 10 percig sűrűsödni.
7. LÉPÉS: Öntse a szirupot a tortára, és szórja meg a tetejét az apróra vágott pisztáciával. Ha ropogósabb sajttortát szeretne, akkor vegye ki a tortaformából, és tegye vissza az Easy Fry sütőbe 5 percre a CAKE programra.
8. LÉPÉS: Tálalás előtt legalább 2 órára tegye a tortát a hűtőbe.
Ajánlott termékek