1.
Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy édes omlós tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. 2 óra 15 percnyi időt igényel: 15 perc elkészítési idő és 2 óra pihentetési idő a hűtőben
2.
Sodrófa segítségével a munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtsa ki a leveles tésztát.
3.
Vajazzon ki egy 24 cm átmérőjű formát, és helyezze bele a tésztát. Óvatosan, az ujjaival nyomkodja a tésztát az edény széléhez, a felesleges tésztát hagyja kilógni. Helyezze a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.
4.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
5.
A gép táljába tegye bele az előzőleg kissé megpuhított vajat és a porcukrot. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Keverőedény
V4 sebesség 30 mp
6.
Adja hozzá a tojást, és nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Keverőedény
V6 sebesség 1 perc
7.
Adja hozzá a darált mandulát, és nyomja le a „Start” gombot. Egy sima mandulakrémet kell kapnia.
Rögzítés: Keverőedény
V4 sebesség 40 mp
8.
Vegye ki a tésztalapot a hűtőből, és késsel vágja le a felesleges tésztát.
9.
Helyezzen egy sütőpapírlapot a tészta tetejére, fedje le kerámia sütőgyöngyökkel vagy szárazbabbal, hogy a tésztát megnehezítse.
10.
Süsse 15-20 percig 180 fokon.
11.
Ezután a tortaalap tetejét kenje meg a mandulakrémmel, és további 20 percig süsse 180 fokon. Tegye félre.
12.
Az almát mossa meg, és szeletelőgéppel vágja vékony szeletekre, ügyelve arra, hogy a héja rajta maradjon.
13.
Áztassa az almaszeleteket citromos vízbe, hogy ne barnuljanak meg.
14.
Főzze az almaszeleteket 40 másodpercig a mikrohullámú sütőben, majd vágja őket félbe.
15.
Formázza meg a rózsákat: egy deszkán helyezzen egymás fölé körülbelül 8-10 finom almaszeletet. Ezután tekerje rózsává.
16.
Ismételje meg a folyamatot, hogy annyi rózsát kapjon, amennyi a torta díszítéséhez szükséges. Tegye félre.
17.
Fogja a maradék almaszeleteket, és tegye egy lábasba egy citrom levével együtt. Közepes lángon, rendszeresen kevergetve párolja 10-15 percig. Fedje le fóliával, és tegye félre. Tegye félre hűvös helyre.
18.
Távolítsa el a pitehéjat, és egyenletesen kenje rá az almakompótot.
19.
Rendezze el az almarózsákat, kissé lenyomkodva őket, hogy ne mozduljanak el.
20.
A rózsákat kenje meg olvasztott vajjal, és szórja meg cukorral.
21.
Süsse 10 percig 180 fokra előmelegített sütőben. Tálalás előtt hagyja teljesen kihűlni.
Ajánlott termékek