• Desszert
  • 1.11.2023

Almarózsa torta - A Tefal Coach Black QB900838 konyhai robotgép receptje

robot_roseapple.png
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
90 perc
Főzési idő
Főzési idő
70 perc

Összetevők

  • 1 édes omlós tészta
  • 40 g vaj
  • 35 g cukor
  • 1 tojás
  • 40 g őrölt mandula
  • 8 piros alma
  • 2 citrom
  • 15 g vaj
  • 15 g cukor

1.

Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy édes omlós tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. 2 óra 15 percnyi időt igényel: 15 perc elkészítési idő és 2 óra pihentetési idő a hűtőben

2.

Sodrófa segítségével a munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtsa ki a leveles tésztát.

3.

Vajazzon ki egy 24 cm átmérőjű formát, és helyezze bele a tésztát. Óvatosan, az ujjaival nyomkodja a tésztát az edény széléhez, a felesleges tésztát hagyja kilógni. Helyezze a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.

4.

Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

5.

A gép táljába tegye bele az előzőleg kissé megpuhított vajat és a porcukrot. Nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Keverőedény

V4 sebesség 30 mp

6.

Adja hozzá a tojást, és nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Keverőedény

V6 sebesség 1 perc

7.

Adja hozzá a darált mandulát, és nyomja le a „Start” gombot. Egy sima mandulakrémet kell kapnia.

Rögzítés: Keverőedény

V4 sebesség 40 mp

8.

Vegye ki a tésztalapot a hűtőből, és késsel vágja le a felesleges tésztát.

9.

Helyezzen egy sütőpapírlapot a tészta tetejére, fedje le kerámia sütőgyöngyökkel vagy szárazbabbal, hogy a tésztát megnehezítse.

10.

Süsse 15-20 percig 180 fokon.

11.

Ezután a tortaalap tetejét kenje meg a mandulakrémmel, és további 20 percig süsse 180 fokon. Tegye félre.

12.

Az almát mossa meg, és szeletelőgéppel vágja vékony szeletekre, ügyelve arra, hogy a héja rajta maradjon.

13.

Áztassa az almaszeleteket citromos vízbe, hogy ne barnuljanak meg.

14.

Főzze az almaszeleteket 40 másodpercig a mikrohullámú sütőben, majd vágja őket félbe.

15.

Formázza meg a rózsákat: egy deszkán helyezzen egymás fölé körülbelül 8-10 finom almaszeletet. Ezután tekerje rózsává.

16.

Ismételje meg a folyamatot, hogy annyi rózsát kapjon, amennyi a torta díszítéséhez szükséges. Tegye félre.

17.

Fogja a maradék almaszeleteket, és tegye egy lábasba egy citrom levével együtt. Közepes lángon, rendszeresen kevergetve párolja 10-15 percig. Fedje le fóliával, és tegye félre. Tegye félre hűvös helyre.

18.

Távolítsa el a pitehéjat, és egyenletesen kenje rá az almakompótot.

19.

Rendezze el az almarózsákat, kissé lenyomkodva őket, hogy ne mozduljanak el.

20.

A rózsákat kenje meg olvasztott vajjal, és szórja meg cukorral.

21.

Süsse 10 percig 180 fokra előmelegített sütőben. Tálalás előtt hagyja teljesen kihűlni.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent