• Tippek és praktikák
  • 14.10.2020

A főzés nem is lehetne egyszerűbb: tegye próbára a Tefal Cook4Me+ elektromos főzőedényt

1170_570_70__exact__3841d2a60302f9d53cc0e24ca2e64458.png

Gyorsabban és könnyebben készítheti el kedvenc hétköznapi ételeit a Tefal egyik legújabb okos edényével! A Cook4Me+ elektromos főzőedény 150 előre beprogramozott, 2-4-6 fő részére beállítható adagolású, magyar nyelvű  recepttel segíti a tökéletes fogások elkészülését.

120 recept esetében kevesebb, mint 15 percre főzésre van szükség, anélkül, hogy elkészülés közben akár rá kelljen pillantani az ételre. Ön csak az alapanyagokat készíti elő, a készülék pedig elkészíti a fogásokat Ön helyett! 
 
Ha nem az előre elkészített receptek közül választ, a Cook4Me+ számos további funkcióval is rendelkezik, amelyeket imádni fog - olyan sok időt takarít meg Önnek. Többféle edényt egyesít - serpenyőt, közönséges edényt, fazekat, gőzölőt, illetve kuktát.
A Cook4Me + intelligens multifunkciós edény 150 automatikus receptje közül számosat megtalál itt a Tefal blogon, ezért mostani cikkünkkel a funkciókra fogunk koncentrálni. 
 
1170_570_70__exact__3841d2a60302f9d53cc0e24ca2e64458.png
Az Manuális funkció használatakor az edény többféle főzési lehetőséget kínál nekünk:
 
Főzés nyomás alatt
Az okos edény először megkérdezi, hogy meddig szeretne főzni, majd azt, hogy azonnali vagy késleltetett kezdést szeretne-e. A hús, hal és tejtermékkel készült ételek elkészítéséhez nem javasoljuk a késleltetett főzés funkciót. Ha az indítás késik, az edény megkérdezi, hogy mennyi idő múlva kezdjen főzni, és mikor hagyja abba. Ha elkészült, megadhatja, hogy nyomás alatt folytassa-e a főzést, vagy melegen tartsa-e az ételt (a fazék automatikusan erre az üzemmódra vált, amikor a fedelet kinyitják). A fedél kinyitásakor vigyázzon a távozó gőzre, és ne felejtse el a kondenztartályt főzés után kiüríteni (mikor már kihűlt az edény).

Tefal+COOK4ME++ruka+SK.jpg
 
Klasszikus főzés
A klasszikus főzésnél 3 mód közül választhat - alacsony hőmérsékletű főzés (lassú főzés vagy párolás), főzés és pirítás. Minden mód lényegében ugyanaz, csak a hőmérséklet és a főzési sebesség különbözik. Az üzemmód kiválasztásának megerősítése után az edényt előmelegítik, majd összetevők hozzáadására szólítják fel, végül a kiválasztott módnak megfelelően kezdődik a főzés. Amikor befejezi az üzemmódot az OK gomb megnyomásával, megkérdezi, hogy valóban le akarja-e állítani a főzést, vagy áttér-e nyomástartó üzemmódra. Nyomás alatt történő főzés után ne felejtse el a kondenztartályt főzés után kiüríteni az edény hátsó részéből!
 
Melegítés
Ez az üzemmód felmelegíti a már elkészített ételt - becsukja a fedelet -, és figyeli az időt a stopperórán. A fedél kinyitásakor ügyeljen a kiáramló hőre!
 
Melegen tartás
Annak érdekében, hogy ne kelljen az ételt többször felmelegítenie, amikor például vendégséget vagy családi összejövetelt tart, a melegen tartás funkció áll rendelkezésére- egyszerűen csak melegen tartja az ételt főzés után! Az előmelegítés után elindul a stopperóra program, ennél a programnál nem kell bezárnia a fedelet sem, így egész nap könnyen vehet az ételből.
 
 

Ajánlott termékek

 

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent