• Tippek és praktikák
  • 6.12.2022

5 tipp a konyhai edénykészlet kiválasztásához

5 tipp a konyhai edénykészlet kiválasztásához web.png

Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat és javaslatokat, amelyeket érdemes fontolóra venni edényvásárlás előtt. Mire érdemes figyelni, ha olyan edénykészletet szeretnénk, amelyet a lehető leghosszabb ideig, legsokoldalúbb módon és akár helyet megtakarítva a konyhában használhatunk.

Milyen főzőedényt válasszunk? Tippek a vásárláshoz

Új főzőedényt keres? Válasszon körültekintően, hogy 100%-ban elégedett legyen velük. Nem csak arra kell figyelni, hogy az edények alkalmasak legyenek a főzésre. Az is fontos, hogy a főzőedények könnyen tisztíthatók és energiatakarékosak legyenek. Mire kell tehát különösen figyelnie, amikor új főzőedényt választ? Nézzük a legfontosabb szempontokat!

1. Válasszon új főzőedényt a tűzhelyének megfelelően

Indukciós főzőlap, kerámia, gázrózsák, milyen tűzhelyen fogja az edényeket használni? Ha új főzőedénykészletet keres, ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Az új edényeknek teljes mértékben kompatibilisnek kell lenniük a konyhában található főzőlappal.

Milyen edényeket kell használni indukciós főzőlapon, vagy hogyan válasszon edényeket kerámiafőzőlapra? Figyeljen a szimbólumokra. A legtöbb gyártó az indukciós főzőedényeket egy grafikus tekercs szimbólummal vagy az indukció szóval jelöli. A kerámia- és más típusú főzőlapokhoz való főzőedényeket a forró kerámia főzőlap szimbólumával, lánggal vagy a gyártó nyilatkozatával lehet azonosítani, amely szerint a főzőedény alkalmas az ilyen típusú főzőlapokhoz.

2. Sütőben akarja-e használni őket?

Mit kell még figyelembe venni? Ne csak arra figyeljen, hogy milyen főzőedény használható a főzőlapon. Az új edényeket a sütőbe is be akarja-e majd tenni? Miért ne lehetne egyszerre főzni és sütni is benne? Ezért figyelembe kell venni a főzőedénykészlet anyagát, amelynek ellen kell állnia a magas főzési hőmérsékletnek - a gyártó mindig megadja a maximális hőmérsékletet mind a főzőedények, mind a fedelek esetében.

3. Milyen szempontok fontosak még? Hely a konyhában

Általában a konyhában lévő hely hiánya miatt szoktak lebeszélni minket egy új főzőkészlet vásárlásáról. Ön is helyhiánnyal küzd a konyhájában, és ezért gondolkodik azon, hogy mégsem vesz az új edényeket? A megoldás: szerezzen be egy egymásba rakható edénykészletet. Az edények egyszerűen egymásba illeszkednek, így minimális helyet foglalnak el a szekrényben. .

4. Be akarja-e tenni az edényeit a mosogatógépbe?

Az edények kiválasztásakor arra is érdemes figyelni, hogyan szeretné tisztítani őket. Ha van otthon mosogatógépe, biztosan hatékonyabb és kényelmesebb lesz, ha okosan választ olyan edénykészletet, amelyet használat után biztonságosan betehet a mosogatógépbe. Honnan tudja, hogy az edények mosogatógépben moshatók-e? Keresse a gyártó garanciáját és a "mosogatógépben mosható" jelzést.

5. Szerezzen be intelligens edényeket, amelyek energiát takarítanak meg!

Szeretne a lehető legkevesebb áramot használni főzés közben? Szerezzen be új, kiváló minőségű anyagból készült főzőedényeket, amelyek igazán gyorsan és egyenletesen főzik meg az ételt. Ha még több energiát szeretne megtakarítani főzés közben, válasszon minőségi indukciós edényeket!

Hogyan válasszunk főzőedényt kerámia főzőlaphoz és indukcióhoz? Ez az ár/teljesítmény aránytól is függ

Melyik főzőedény a legjobb választás? Ez az ár/teljesítmény arányától is függ. Röviden, az új főzőedényeknek nagyszerű hosszú távú befektetésnek kell lenniük. Fontos, hogy az új edények teljes megelégedettséggel szolgáljanak, és sokáig kitartsanak.

A Tefal Ingenio intelligens főzőedény leegyszerűsíti a főzést és az életet

Ha teljesen megreformálná a konyháját, válassza a Tefal Ingenio intelligens főzőedényeket.  Ezt a főzőedényt imádni fogja főzés közben. A tapadásmentes bevonattal ellátott intelligens edények és serpenyők alkalmasak kerámialapos  és indukciós főzőlapra.  Mivel levehető fogantyúval rendelkeznek, a sütőben is készíthet vele ízletes ételeket.  

Ráadásul a Tefal Ingenio intelligens főzőedénykészlet egymásra helyezhető, és jelentős helyet takarít meg a konyhában. És mi a helyzet a levehető fogantyúval? Egyszerűen bepattintható az egyes Ingenio edények és serpenyők közé. A fogantyú terhelhetősége akár 10 kilogramm, így főzés vagy tálalás közben sem hagyja cserben.  

Hogyan kell tisztítani a Tefal Ingenio intelligens főzőedényt? Használat után csak vegye le a fogantyút, és tegye az edényeket vagy serpenyőket a mosogatógépbe. Ennek az intelligens főzőedénynek az előnyeit igazán hosszú ideig élvezheti, mivel nagyon hosszú élettartamú. Tíz év garanciával a Tefal Ingenio intelligens edényei és serpenyői az Ön kedvenc segítői lesznek a konyhában.   

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent