• Snack
  • 26.6.2023

Zöldborsókrémleves sonkával és krutonnal #TefalSummerReceptek

5 (3x)
Zöldborsókrémleves sonkával és krutonnal - TefalSummerReceptek.jpg
Počet osob
Adagok száma
2
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
30 perc

Összetevők

  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szárzeller
  • 1 babérlevél
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 kg zöldborsó
  • 1,5 l zöldség alaplé

A tálaláshoz:

  • 20 dkg füstölt sonka
  • 2 szelet kovászos kenyér
  • 10 dkg párolt zöldborsó
  • 1 kis csokor menta

A füstölt sonkát egy serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

A serpenyőbe 1 evőkanál vajat teszünk és a kockára vágott kenyeret is aranybarnára pirítjuk.

Ezt is félretesszük felhasználásig.

A serpenyőbe 1 evőkanál olíva olajat öntünk és a finomra vágott újhagymát, a lereszelt sárgarépát, fokhagymát és zellert puhára pároljuk rajta, közben a babérlevelet és a kakukkfüvet is a serpenyőbe tesszük.

A párolt zöldségeket a zöldborsóval és az alaplével együtt a Tefal Perfectmix Cook turmixgépbe teszük – a bebérlevelet kieszedjük, és a krémleves funkcióval készre főzzük a levest.

A végén még feltétnek egy kevés zöldborsót a párolókosárka segítségével megpárolunk és tálaláskor a sonkával és a krutonnal a levesre tesszük. Mentalevelekkel díszítjük.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent