• Ebéd
  • 9.5.2023

Vörösboros őzgerinc fekete ribizlivel és körtével - a recept a Tefal Cook4me+ intelligens többfunkciós edényben

srnčí hřbet.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
4 perc

Összetevők

  • 720 g őzfilé, 180 g-os szeletekre vágva.
  • 100 g fekete ribizli (friss vagy fagyasztott, vagy áfonya)
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 2 körte, hámozva, magház nélkül, hosszában félbevágva
  • 60 ml borjú alaplé
  • 400 g lila burgonya, 1 cm-es kockákra vágva
  • 40 ml vörösbor
  • 2 csipet vegyes fűszer (vagy szegfűbors)
  • só, bors

Készítsük elő a hozzávalókat.

Vágjuk a lila burgonyát 1 cm-es kockákra.

A húst fűszerezzük sóval és borssal.

Öntsünk olajat a serpenyőbe.

Süssük meg a hússzeleteket minden oldalukon.

Vegyük ki a húst.

Tegyük a burgonyát az edénybe.

Megfűszerezzük sóval és borssal.

Süssük 1 percig.

Öntsük az edénybe a vörösbort és a borjú alaplevet.

Kaparjuk le az edény alján maradt barnára sült húst.

Adjuk hozzá a gyümölcsöt, a húst és a fűszereket.

Főzési idő: 4 perc.

Hagyjuk a húst 2 percig pihenni.

Tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent