• Snack
  • 4.3.2024

Vízispenót tempura fűszeres sertéshús mártással

Tempura z vodního špenátu s pikantní omáčkou z vepřového masa.jpg
Počet osob
Adagok száma
2
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
30 perc
Főzési idő
Főzési idő
14 perc

Összetevők

  • 5 spenótcsíra
  • 2 mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 50 g darált sertéshús
  • 5 cl zöldségalaplé
  • 1 teáskanál vörös chilipaszta
  • 1 kanál apróra vágott mogyoró
  • 1 kanál halszósz
  • 1 kanál pálmacukor
  • 0,5 lime
  • 150 g sütemény liszt
  • 19 cl hideg víz
  • 1 evőkanál só

Mossa meg a vízispenótot, és válassza le a leveleket a szárról. Vágja félbe a szárakat. Csöpögtesse le, és tegye félre a hűtőszekrénybe. A mogyoróhagymát hámozza meg, és vágja nagy szeletekre. Hámozza meg és vágja finomra vágja a fokhagymagerezdeket. Tegye félre.

Tegye a forró serpenyőbe az olaj felét, és gyorsan pirítsa meg a darált sertéshúst. Adja hozzá a zöldségalaplevet, és forralja fel. Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni.

Amikor a hús kihűl, adja hozzá a chilipasztát, az apróra vágott földimogyorót, a halszószt, a pálmacukrot, a lime héját és levét, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Keverje össze egy spatulával, és hűtse le a hűtőszekrényben.

Készítse el a tempura tésztáját. Tegye a lisztet egy nagy tálba, majd adja hozzá a hideg vizet. Keverje sima tésztává. Adja hozzá sót, az olajat és keverje alaposan össze. Tegye félre.

Mártsa a vízispenót leveleket a tésztába.

Helyezze a vízi spenót tempurát az Easy Fryban a már előkészített alapra. Indítsa el az AIR FRY programot 200°C-on 7 percig. Ha szükséges, süsse tovább még néhány percig.

Miután megsült az adag, ismételje meg a folyamatot, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.

Tegye egy tányérra, és tálalja a fűszeres mártással. Jó étvágyat!

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent