• Vacsora
  • 17.2.2023

Vegán mexikói gnocchi - Valentin napi recept a Tefal serpenyőhöz

Veganské mexické noky - valentýnský recept na Tefal pánev.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
12 perc

Összetevők

  • 200 ml kókusztej
  • 120 ml enchilada szósz
  • 0,5 kiskanál chillipor
  • 1 kiskanál paprika
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 vöröshagyma, meghámozva felszeletelve
  • 0,5 zöld paprika, magozva és kockákra szelve
  • 300 g paradicsom karikára vágva
  • 1 konzervbab, leöblítve és lecsepegtetve
  • 100 g konzervkukorica, lemosva és lecsepegtetve
  • 400 g gnocchi
  • Olíva olaj
  • Só, bors

A körethez:

  • 10 szál finomra vágott koriander
  • 1 avokádó, meghámozva és kockára vágva
  • 1 lila hagyma, meghámozva és kockára vágva
  • 0,5 zöld paprika, magozva és kockákra szelve
  • 1 lime

Egy tálban összekeverjük kókusztejet az enchilada-szósszal és a fűszerekkel.

Felmelegítjük a serpenyőt közepes lángon, megvárva, amíg a Thermo-Spot teljesen piros lesz.

Egy evőkanál olívaolajat a serpenyőbe töltünk, és puhára dinszteljük a lila hagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a babot, a kukoricát és a gnocchit. Ráöntjük a kókusztejet, és jól összekeverjük. Megfűszerezzük sóval és borssal.

Alacsony hőfokon főzzük 12 percig.

Összekeverjük a körethez szükséges hozzávalókat.

Hozzáadjuk a köretet, és azonnal tálaljuk.

Jegyzet: 

Ez a recept az olasz gnocchi finomságát ígéri pikáns mexikói ízzel.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent